My Generation at Work vabi na zaključno konferenco

11. 02. 2015

Povzeto po spletni strani urbact.eu, prevod Petra Očkerl

Sodelujte na zaključni konferenci projekta My Generation at Work! Projektni partnerji – eden od njih je tudi Maribor – vas 4. marca 2015 vabijo na enodnevno konferenco v Rotterdam, kjer bodo predstavili rezultate svojega skupnega dela.

URBACT bo kmalu objavil razpise za nova partnerska omrežja, ki naj bi se zagnala poleti. Trenutni projekti se tako počasi zaključujejo, partnerska mesta pa predstavljajo svoje ugotovitve, iz katerih se lahko veliko naučijo tudi druga mesta, ki niso neposredno vključena v Urbactove projekte.

Na zaključni konferenci projekta My Generation at Work bodo sodelujoči partnerji na zabaven in interaktiven način predstavili, kakšne načine za spodbujanje zaposlovanja mladih so v zadnjih letih razvili s skupnimi močmi. Pripravili so raznovrstne dejavnosti, kot sta interaktivno igrišče in učna kavarna, s pomočjo katerih bo lažje razumeti rezultate projekta.

My Generation at Work je omrežje 12 mest. Vodilni partner projekta je Rotterdam, sodelujejo pa še Antwerpen, Braga, Gdansk, Glasgow, Maribor, Riga, Solun, Tampere, Torino, Valencia in Varšava. Glavni cilj projekta je spodbujanje zaposljivosti mladih na spreminjajočem se trgu delovne sile, s posebnim poudarkom na razvoju podjetniških spretnosti, znanj, veščin, pristopov in pogledov.

Več informacij o dogodku tukaj.

Več:

My Generation At Work v Mariboru

Kako izboljšati pogoje zaposlovanja mladih v Mariboru?

V Rigi spodbujajo socialno podjetništvo

URBACT bo podpiral Evropsko prestolnico mladih Maribor 2013

urbact.eu urbact.si

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Zbori za prostor: Zakaj javni promet ne bi bil brezplačen?

Ponedeljek, 21. maja 2018 ob 18h v Pritličju, Mestni trg 2, Ljubljana

Javni potniški promet prinaša nižje skupne družbene stroške prometa kot osebni promet, zato si mnogo mest želi spodbuditi njegovo uporabo. Kako cena vozovnic vpliva na uporabo javnega potniškega prometa? Bi brezplačni javni promet ključno vplival na večje število potnikov? Lahko po drugi strani nižja cena zniža kakovost javnega prevoza in s tem negativno vpliva na njegovo privlačnost? Kakšne so na tem področju konkretne izkušnje slovenskih občin? In kaj za vse našteto pomenijo nove oblike skupnih in deljenih prevozov?

Prostor kot omejena dobrina je od nekdaj naravno mesto konfliktov. Po obdobju poudarjanja zasebnih in posamičnih interesov se kot družba počasi obračamo k večji občutljivosti do varovanja javnega dobra tudi v prostoru. Da bi bili pri tem uspešni, moramo najprej vedeti, kaj je javni interes, zakaj potrebuje aktivno podporo, in na kakšen način se ga lahko uveljavi.

V okviru Mreže za prostor organizirata društvo Maja Farol in IPoP – Inštitut za politike prostora serijo javnih dogodkov, s katerimi želita ob konkretnih aktualnih temah opredeliti javni interes v urejanju prostora. Organizatorji želijo predvsem omogočiti predstavitev različnih vidikov javnega interesa med enakovrednimi sogovorniki v odprti moderirani razpravi.

Sedmi zbor bo potekal v ponedeljek, 21. maja 2018 od 18h do 20h v Pritličju na Mestnem trgu 2 v Ljubljani. Uvodno predstavitev teme bo pripravil in predstavil novinar Borut Tavčar.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt