My Generation at Work vabi na zaključno konferenco

11. 02. 2015

Povzeto po spletni strani urbact.eu, prevod Petra Očkerl

Sodelujte na zaključni konferenci projekta My Generation at Work! Projektni partnerji – eden od njih je tudi Maribor – vas 4. marca 2015 vabijo na enodnevno konferenco v Rotterdam, kjer bodo predstavili rezultate svojega skupnega dela.

URBACT bo kmalu objavil razpise za nova partnerska omrežja, ki naj bi se zagnala poleti. Trenutni projekti se tako počasi zaključujejo, partnerska mesta pa predstavljajo svoje ugotovitve, iz katerih se lahko veliko naučijo tudi druga mesta, ki niso neposredno vključena v Urbactove projekte.

Na zaključni konferenci projekta My Generation at Work bodo sodelujoči partnerji na zabaven in interaktiven način predstavili, kakšne načine za spodbujanje zaposlovanja mladih so v zadnjih letih razvili s skupnimi močmi. Pripravili so raznovrstne dejavnosti, kot sta interaktivno igrišče in učna kavarna, s pomočjo katerih bo lažje razumeti rezultate projekta.

My Generation at Work je omrežje 12 mest. Vodilni partner projekta je Rotterdam, sodelujejo pa še Antwerpen, Braga, Gdansk, Glasgow, Maribor, Riga, Solun, Tampere, Torino, Valencia in Varšava. Glavni cilj projekta je spodbujanje zaposljivosti mladih na spreminjajočem se trgu delovne sile, s posebnim poudarkom na razvoju podjetniških spretnosti, znanj, veščin, pristopov in pogledov.

Več informacij o dogodku tukaj.

Več:

My Generation At Work v Mariboru

Kako izboljšati pogoje zaposlovanja mladih v Mariboru?

V Rigi spodbujajo socialno podjetništvo

URBACT bo podpiral Evropsko prestolnico mladih Maribor 2013

urbact.eu urbact.si

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Program za konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti 8/11/2018 objavljen!

Vabimo vas na mednarodno konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti, ki se bo odvijala 8. novembra 2018 od 9.00 do 15.30 v Poligonu v Ljubljani. Zdaj se lahko prijavite!

Številni kraji se srečujejo s propadanjem lokalnih ponudnikov storitev in pridelovalcev hrane, čemur sledi naraščanje brezposelnosti ter številne druge družbene in okoljske posledice. Globalizacija ni nujno koristna za lokalno ekonomijo, zato vse večkrat slišimo o krajih, ki gradijo razvoj na lokalnih priložnostih. Javno naročanje pri lokalnih ponudnikih ter razvoj lokalnih storitev, delovnih mest in lokalnih valut so pristopi, ki lahko močno doprinesejo k ustvarjanju vrednosti v nekem okolju. Ključno je, da denar ostane čim bližje domu.

Osrednja vsebinska prispevka bosta pripravila Neil McInroy iz organizacije CLES (Združeno kraljestvo), ki bo predstavil njihove izkušnje s spodbujanjem lokalne vrednosti v Prestonu in drugih britanskih mestih ter njihovo delo po vsej Evropi v okviru URBACT omrežja Procure, in Annet van Otterloo iz Afrikaanderwijk Cooperatie (Rotterdam, Nizozemska), ki bo govorila o družbenem vidiku odpornosti južnega Rotterdama z investiranjem v aktivne prebivalce in lokalno podjetništvo v četrti Afrikaanderwijk.

Poleg zanimivih primerov iz vse Evrope bomo spoznali tudi dobre prakse iz Slovenije in razpravljali o tem, kako lahko občine spodbujajo ustvarjanje vrednosti v lokalnem okolju z viri, ki jih že imajo na voljo.

Pridružite se predstavnikom nacionalnih institucij, regionalnih in lokalnih uprav, strokovnjakom, nevladnim organizacijam, praktikom in raziskovalcem iz akademskih in raziskovalnih institucij.

Udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato se čim prej prijavite.

PROGRAM

PRIJAVA

Več o konferenci: http://ipop.si/bogastvo-lokalnih-skupnosti/

Konferenco organizirajo Ministrstvo za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt