Šolska ulica po Odprti ulici – Vabilo na javno razpravo

Zadnjih nekaj sobot je bila Šolska ulica drugačna. Na njej je bilo manj avtomobilov in več ljudi. Podobno bo še v soboto, 19. in 26. septembra in v času Evropskega tedna mobilnosti, v jutranji konici od 7.15 do 8.15, ter v torek, 22. septembra cel dan, ko bo na vrsti tudi javna razprava na temo Šolske ulice v prihodnosti. Koncept je preprost, omogočiti bolj varen prihod v šolo in prijetnejše ter zdravju prijaznejše sprehode med mestnim jedrom ter območjem nekdanje vojašnice. 

Preberite več o Odprti ulici tukaj.

Z današnjim dnem se je pričela tudi jutranja izvedba Odprte ulice, ki je del programa Evropskega tedna mobilnosti (16.–22. september 2020). V času jutranje Odprte ulice je do šole omejen dostop z avtomobilom, zato bo zagotovljena varna pot tudi za najmlajše šolarje, ki se bodo v teh dneh lahko po Šolski ulici do šole sprehodili sami oz. v družbi svojih prijateljev.

Utrinki s prve jutranje odprte ulice (klik na sliko za povečavo)

Preberite več o jutranji Odprti ulici tukaj.

O razlogih zakaj odpiramo Šolsko ulico za druženje, igro, hojo in kolesarjenje smo že pisali. Med njimi pa nismo navedli najpomembnejšega: »Odprta ulica je super«.

Odprto Šolsko ulico v Škofji Loki odobravajo v večini tudi prebivalci in vsakič ko z njimi govorimo ne moremo mimo vprašanja »Kaj bo s Šolsko po koncu septembra?«. Tudi mi se sprašujemo enako.

Zato vas vljudno vabimo na javno razpravo, ki bo ob Dnevu brez avtomobila na Šolski ulici v torek, 22. septembra 2020 ob 17. uri.  Namen javne razprave je odgovoriti na vprašanje kakšno Šolsko ulico si želimo v prihodnosti?

Prijazno vabljeni, da z nami delite vse predloge, pohvale, pripombe in pomisleke o Šolski ulici prihodnosti. Vse bomo preučili in predlagali naslednje korake za spremembe Šolske ulice.

Če se ne morete udeležiti javne razprave, nam svoje predloge lahko posredujete tudi po e-pošti na naslov odprtaulica@skofjaloka.si ali na telefonsko število 041 370 817 (Jernej Tavčar).

Prenesite Vabilo na javno razpravo

Odprta ulica je aktivnost projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Avtorja fotografij: Klemen Banovec in Nela Halilović

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri