Politike prostora

Cena: 5,49 

Opis

Publikacija Politike prostora: o izzivih lokalnih skupnosti med Ljubljano in Seulom je namenjena predstavitvi in primerjavi dobrih praks, ki bi lahko bile navdih in izhodišče za urbane politike v Sloveniji. Namenjena je zaposlenim na mestnih in občinskih upravah, regionalnih agencijah in drugih lokalnih službah, strokovnjakom in študentom na področju prostorskega in urbanega razvoja ter vsem, ki se na kakršenkoli način ukvarjajo s politikami prostora.

Je ena prvih strokovnih publikacij v našem prostoru, ki obravnava široko paleto prostorskih praks ter jih pojasnjuje z lokalnimi in globalnimi primeri. Značilnost delovanja IPoP je namreč tudi dejavno vključevanje v mednarodne raziskave, izmenjave izkušenj in znanj. Čeprav smo pri tem sodelovali s številnimi mesti v Evropi in po svetu, v raziskovalnem smislu izstopata Barcelona in Seul. Kljub številnim medsebojnim razlikam poglobljena primerjava namreč pokaže, da imajo južnokorejska, katalonska in slovenska mesta nekatere zgodovinske, družbeno-ekonomske in institucionalne značilnosti, ki na podoben način vplivajo na njihov urbani razvoj in prostorske prakse. V tem smislu je morda glavna podobnost med omenjenimi družbami razmeroma pozna demokratizacija odločanja na lokalni ravni.

S publikacijo želimo osvetliti izzive lokalnih skupnosti pri nas in jih kritično umestiti v mednarodni kontekst. Članki, zbrani v publikaciji Politike prostora: o izzivih lokalnih skupnosti med Ljubljano in Seulom, zato ne le odsevajo prvo desetletje IPoP, ampak hkrati nakazujejo tudi smernice našega delovanja v naslednjem desetletju.

 

Cena obsega stroške pošiljanja (ddv vključen).

Spletna verzija (PDF)


Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri