Odprta ulica – Kako odpreti ulico za ljudi

Cena: 0,00 

Opis

Priročnik Odprta ulica – Kako zapreti odpreti ulico za promet ljudi je namenjen vsem, ki želijo preizkusiti drugačno prometno ureditev in v svojem okolju izboljšati pogoje za hojo in kolesarjenje. Občinski uradniki, nevladne organizacije in strokovnjaki s področja urejanja in načrtovanja prostora, ter druge zainteresirane skupine bodo v priročniku našli teoretične vidike in praktične izkušnje različnih primerov odprtih ulic ter vzorce pripomočkov, ki jim bodo v pomoč pri umikanju avtomobilov z ulic. Teoretični vidiki so utemeljeni na tujih podobnih primerih in priročnikih. Vsebina je nadgrajena s praktičnimi nasveti iz odpiranja Šolske ulice v Škofji Loki, ki je bila prva slovenska odprta ulica in katere evalvacija kaže, da je bila zelo uspešna. 

Cilj priročnika je, da na enostaven način pomaga zasnovati in izpeljati preizkus odpiranja ulice. Na ta način lahko ulice postanejo bolj prijetne, udobne in varne površine za pešcein kolesarje, ki sta najbolj zapostavljeni in ranljivi skupini v prometu, hkrati pa zasedata najmanj prostora, ne onesnažujeta zraka in ne povzročata hrupa. Zato velja ta dva načina potovanja podpirati.

Prenesite spletno verzijo: priročnik Odprta ulica – Kako odpreti ulico za ljudi

Prenesite priloge priročnika: Odprta ulica – priloge

Priročnik Odprta ulica – Kako odpreti ulico za ljudi, je nastal v okviru projekta LIFE CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

 

Content missing


Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri