Kako vam lahko URBACT koristi, tudi če niste partner? 3. del: urbani strokovnjaki in študentje

Na kaj pomislite, ko slišite za program URBACT? Se vam zdi nekaj abstraktnega, kar vam nikakor ne more koristiti? Preberite spodnje predloge. Morda boste presenečeni, kaj vse vam lahko ponudi.

Ste urbani strokovnjak ali študent?

Spoznajte, kaj se zdi različnim mestom pomembno, in jim ponudite svoja znanja. Kako jim lahko pomagate izpolniti njihova pričakovanja in kaj jim lahko ponudite kot rešitve za njihove probleme?

–          Poglejte, s katerimi temami se ukvarjajo Urbactovi projekti.

Poiščite predane strokovnjake in politike, ki imajo podobna znanja in interese. Pozanimajte se, s kom lahko v posameznih mestih sodelujete. Če uresničujejo lokalni akcijski načrt, je to dober znak, da so res zavzeti.

–          Na tem zemljevidu poiščite trenutna ali nekdanja Urbactova mesta.

Poučite se o metodologijah in orodjih za participativno in celostno oblikovanje politik. Predlagajte njihovo uporabo v svojem mestu ali jih prilagodite svojemu delu na področju urbanega načrtovanja, opolnomočite sebe in svoje someščane.

–          Lokalne podporne skupine, na primer, lahko sestavimo za posamezne projekte.

Izobrazite se o tem, kako delujejo politike in kako jih lahko uporabimo za trajnostni urbani razvoj. Spoznajte pravila urbane igre. Spoznajte akterje in dogajanje, povezano v kompleksen proces ustvarjanja celostne urbane politike. Preučite dokumente vsakega projekta.

–          Kot primer si lahko pogledate rezultate projekta Active Travel Network.

To je samo nekaj predlogov, kako lahko izkoristite Urbactove principe prosto dostopnega znanja in transparentnosti, ki omogočajo, da so vam vsi delovni dokumenti in rezultati na voljo in jih lahko pregledate, uporabite in prilagodite. Prepričani smo, da boste našli še bolj domiselne in produktivne načine, kako uporabiti vse dostopne informacije. Boste zamudili to priložnost?

Niste urbani strokovnjak ali študent?

Spremljajte našo spletno stran, objavili smo že namige za izvoljene predstavnike, politike ali odločevalce ter zaposlene na občinah ali javne uslužbence, v prihodnje pa jih pripravljamo še za občane, aktiviste in uporabnike.

Je bilo vaše mesto del programa URBACT? To lahko izveste tukaj!

Povezava do originalnega članka

Več informacij o programu URBACT  v Sloveniji najdete tukaj.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri