Kako vam lahko URBACT koristi, tudi če niste partner? 2. del: zaposleni na občinah in javni uslužbenci

Na kaj pomislite, ko slišite za program URBACT? Se vam zdi nekaj abstraktnega, kar vam nikakor ne more koristiti? Preberite spodnje predloge. Morda boste presenečeni, kaj vse vam lahko ponudi.

Ste zaposleni na občini ali javni uslužbenec?

Poiščite primere pristopov, rešitev in politik, iz katerih lahko izhajate pri svojem delu. Ni treba odkrivati tople vode! Toda, bodite previdni, da ne kopirate, temveč prevajate – nabirate znanje, s pomočjo katerega boste razvili svoje lokalne rešitve.

–          Rezultati Urbactovih projektov

S podobnimi problemi, s katerimi se soočate sami, se spopadajo tudi vaši kolegi v drugih mestih – spoznajte jih in sodelujte z njimi! Niste sami! Poglejte čez meje svojega mesta in našli boste ljudi s podobnimi problemi, skrbmi in interesi, s katerimi lahko izmenjate znanje in prakse.

–          Poiščite tematske strokovnjake in preverite, kdo v Urbactovih projektih sodeluje v posameznih partnerskih mestih.

Upravičite svoje delo v očeh politikov in odločevalcev. Povejte jim: “To je pomembno in mogoče. To so drugje že počeli.” Morda si bodo tako lažje predstavljali dragocenost in namen vaših predlogov.

–          Vzemite enega od lokalnih akcijskih načrtov ali katero od končnih poročil in poglejte, kaj počnejo aktivna omrežja.

Poučite se o metodologijah in orodjih za participativno in celostno oblikovanje politik. Delujete lahko kot mediator in povezovalec med prebivalci in odločevalci.

–          Preglejte na primer te podrobne vire o lokalnih podpornih skupinah.

To je samo nekaj predlogov, kako lahko izkoristite Urbactove principe prosto dostopnega znanja in transparentnosti, ki omogočajo, da so vam vsi delovni dokumenti in rezultati na voljo in jih lahko pregledate, uporabite in prilagodite. Prepričani smo, da boste našli še bolj domiselne in produktivne načine, kako uporabiti vse dostopne informacije. Boste zamudili to priložnost?

Niste zaposleni na občini ali javni uslužbenec?

Spremljajte našo spletno stran, objavili smo že namige za izvoljene predstavnike, politike ali odločevalce, v prihodnje pa jih pripravljamo še za druge skupine deležnikov – strokovnjake in študente ter občane, aktiviste in uporabnike.

Je bilo vaše mesto del programa URBACT? To lahko izveste tukaj!

Povezava do originalnega članka

Več informacij o programu URBACT  v Sloveniji najdete tukaj.

2 comments

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri