Kako vam lahko URBACT koristi, tudi če niste partner? 1. del: izvoljeni predstavniki, politiki ali odločevalci

Na kaj pomislite, ko slišite za program URBACT? Se vam zdi nekaj abstraktnega, kar vam nikakor ne more koristiti? Preberite spodnje predloge. Morda boste presenečeni, kaj vse vam lahko ponudi.

Ste izvoljeni predstavnik, politik ali odločevalec?

Raziščite, katera so aktualna vprašanja urbanega razvoja drugod po Evropi. Kot pravijo Nizozemci: Stopaj previdno in zri v daljavo! Čeprav je nujno, da se osredotočite na lokalne probleme, lahko z zavestjo o globalnem kontekstu sprejemate strateško boljše odločitve.

– Preglejte poročilo Cities of Tomorrow: Action today.

Svoje politične odločitve podprite z informacijami o obstoječih primerih in pristopih. Spoznajte in pokažite, kaj so že naredili drugi. Vsi si želimo razvijati inovativne pristope, toda najučinkoviteje – in najtežje – se je učiti iz uspehov in napak drugih.

– Vas zanimajo specifične teme? Preglejte Urbactove projekte.

Naučite se sodelovati z različnimi deležniki v svojem mestu. Oblikujte skupno vizijo. Sicer se lahko znajdete na poti v smer, ki je nihče drug v mestu ne razume ali ne podpira. Prisluhnite prej neslišanim in pustite, da vas presenetijo njihovi inovativni predlogi.

– Spoznajte lokalne podporne skupine in preglejte gradiva izbobraževalne sheme za izvoljene predstavnike mest.

Poiščite metodologijo, ki jih lahko uporabite. Ste pomislili, da bi ustvarili nekaj podobnega lokalni podporni skupini? Ste že poskusili izmenjati svoje znanje z drugimi mesti znotraj večjega omrežja? Kakšne je vaš pristop k participaciji?

– Za uvod poglejte, kaj je Urbactova metoda.

To je samo nekaj predlogov, kako lahko izkoristite Urbactove principe prosto dostopnega znanja in transparentnosti, ki omogočajo, da so vam vsi delovni dokumenti in rezultati na voljo in jih lahko pregledate, uporabite in prilagodite. Prepričani smo, da boste našli še bolj domiselne in produktivne načine, kako uporabiti vse dostopne informacije. Boste zamudili to priložnost?

Niste izvoljeni predstavnik, politik ali odločevalec? Spremljajte našo spletno stran, v prihodnje bomo objavili namige še za druge skupine deležnikov – zaposlene v mestnih in občinskih upravah, strokovnjake in študente ter občane, aktiviste in uporabnike.

Je bilo vaše mesto del programa URBACT? Preverite tukaj!

Povezava do originalnega članka

Več informacij o programu URBACT  v Sloveniji najdete tukaj.

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri