Drugi krog Urbactovih nacionalnih izobraževanj o participativnem akcijskem načrtovanju

Urbact je v letošnjem letu zagnal nacionalno izobraževalno shemo v nacionalnih jezikih, s katerimi želi člane lokalnih podpornih skupin opremiti s praktičnimi spretnostmi, potrebnimi za participativno načrtovanje na lokalni ravni. Izobraževalni seminarji so na voljo 15 projektom, vzpostavljenim v okviru tretjega Urbactovega razpisa, in predstavljajo priložnost, da udeleženci izvejo več o metodologiji programa Urbact in kako je to mogoče uporabiti za reševanje problemov urbanega razvoja. Po uspešnem krogu spomladanskih seminarjev, v zvezi s katerimi smo poročali o izkušnjah iz Italije, bo drugi krog potekal v novembru.

S priključitvijo projektu programa Urbact se vsako partnersko mesto obveže, da bo pripravilo lokalni akcijski načrt (LAP). To konkreten in operativni rezultat mora nasloviti težave, ki jih je mestni partner zaznal na začetku projekta in uporabiti rezultate transnacionalne izmenjave in učnih dejavnosti ki jih partnerji izvajajo v času trajanja projekta. Lokalne akcijske načrte bi naj bili razviti s participativnimi procesi, ki vključujejo deležnike,  katere zadani izzivi zadeva. V ta namen naj bi partnerji vzpostavili in izvajali Urbactove lokalne podporne skupine (ULPS), ki jih vodi koordinator lokalne podporne skupine in ki so namenjene povezovanju deležnikov in skupni izdelavi integriranih akcijskih načrtov. Skozi dinamiko lokalnih podpornih skupin in lokalnih akcijskih načrtov želi program Urbact  maksimizirati učinek nadnacionalne izmenjave in učenja na lokalnih praksah in politikah.

Nacionalna izobraževalna shema za lokalne podporne skupine ima več ciljev, izhodišče pa je zagotovitev boljšega poznavanja Urbactove metode in načinov, kako razviti participativni pristop, ki vključuje vse pomembne deležnike. Namen izobraževanja je tudi zagotoviti širok nabor znanj, ki bodo pomagala koordinatorjem in ključnim članom učinkovito izvajati svoje dejavnosti ves čas trajanja projekta. Eden od ciljev je tudi izmenjava idej in izkušenj s kolegi, kot tudi razvijanje sposobnosti sodelovanja z vodilnim organom projekta. Seminarji so del širše Urbactove izobraževalne pobude v podporo mreži, s katero želi zagotoviti boljše rezultate tako v letošnjem letu kot v prihodnosti. Nacionalno izobraževalno shemo za lokalne podporne skupine bodo dopolnili seminarji izobraževalne sheme za izvoljene predstavnike mest, ki so se začeli aprila v Bruslju in se bodo v še dveh sklopih odvili letos jeseni.

Tu najdete seznam izobraževalnih seminarjev, vključno z datumi in lokacijami. Ta stran se bo redno posodabljala z novimi informacijami.

Več:

URBACT novice_oktober

Urbactovo nacionalno izobraževanje o participativnem akcijskem načrtovanju – spletna stran Urbact

Posebno poročilo – nacionalno izobraževanje o participativnem akcijskem načrtovanju za lokalne podporne skupine – spletna stran Urbact

Urbactove lokalne podporne skupine – spletna stran Urbact

1 comment

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri