Priložnosti trajnostnih mest za zeleno rast

06. 06. 2012

20. junij 2012, 08:30 – 15:00, Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana

PROGRAM (pdf)

VABILO (pdf)

Trajnostna mesta prihodnosti niso mesta, ki jih bomo še zgradili, temveč so naša današnja mesta, ki jih bomo razvijali po načelih trajnostnega razvoja. Do njih tako vodi pot prenove, posodabljanja in dopolnjevanja obstoječih struktur in sistemov. Konferenca bo ponudila odgovore na vprašanja o tem, kaj je trajnostno mesto in kje so priložnosti, ki jih razvoj trajnostnih mest prinaša za zeleno rast.

Trajnostna mobilnost v mestih

Mobilno prebivalstvo je predpogoj za uspešno gospodarstvo in živahna mesta. Promet pa je velik porabnik energije in prostora v mestih ter pomembno vpliva na zdravje prebivalstva. Kakšne alternative imamo v trajnostnem mestu? Kakšne rešitve in katere storitve omogočajo razvoj teh alternativ? Kateri so primeri dobrih praks iz Slovenije in tujine?

Trajnostna gradnja

Stavbe so drugi velik porabnik energije in prostora v mestu. Gradnja novih energetsko zelo učinkovitih stavb je realnost, pa vendar lahko z gotovostjo trdimo, da večina stavb trajnostnih mest prihodnosti danes že stoji. Kaj pa poraba prostora? S pomočjo kakšnih rešitev je mogoče naša mesta narediti trajnostna, in kaj prinašata trajnostna gradnja in urbana prenova?

 

Predavanja bodo v slovenskem jeziku, razen predavanja Larsa Bylunda, ki bo v angleščini. Prevajanje ne bo organizirano.

Udeležba na konferenci je brezplačna, prijave sprejemamo do 19. 6. 2012 do 12h na naslovu ana.kosi@ipop.si. Dodatne informacije na telefonu 0590 63 682 ali na tadej.zaucer@ipop.si.

Konferenco v okviru projektov Mreža za prostor in Plan B za Slovenijo organizirajo Inštitut za politike prostoraCipra Slovenija, društvo za varstvo Alp in Slovensko združenje za trajnostno gradnjo.

komentarji (1)

  1. Trajnostna mesta prihodnosti že stojijo « Inštitut za politike prostora, 18/06/2012 00:12

    […] Več o konferenci v rubriki Dogodki. […]

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.