Pridružite se organizaciji urbanega sprehoda v vašem kraju

Pomlad bo ponovno obeležil globalni festival Jane’s Walk, ki bo letos potekal med 5. in 7. majem 2023. Lani so se sprehodi po dveh letih epidemije spet vrnili na stara pota in pri nas je v dvanajsti izvedbi potekalo 15 sprehodov v 11 mestih. Vabljeni, da se ponovno pridružite organizaciji sprehoda v vašem kraju in pomagate opozarjati na pomen hoje v vsakdanjem življenju mest!

Urbani sprehodi Jane’s Walk  so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in poudarjajo učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora. Namenjeni so povezovanju prebivalcev s sosedi in sosesko in spodbujanju pripadnosti območju bivanja. Obenem sprehodi odpirajo priložnost za pogovor o težavah, s katerimi se stanovalci dnevno soočajo, ter omogočajo oblikovanje pobud, kako soseske narediti privlačnejše in prijetnejše za življenje.

Več informacij o pobudi in navdih iz preteklih sprehodov lahko najdete tukaj. Osnovne podatke o sprehodu lahko posredujete prek spletnega obrazca ali po e-pošti urbani.sprehodi@ipop.si. Prijave zbiramo do nedelje, 16. aprila 2023.

 

Naslovna fotografija: Anamarija Nađ

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri