[Napovedujemo] Seminar Načrtujmo skupaj zdravo mesto

Spoznajte koncept zdravega mesta in posebnosti načrtovanja zdravju prijaznega okolja na kratkem seminarju.

Prostorski načrtovalci smo pomembna vez med vidiki in akterji v urejanju prostora, v procesih načrtovanja lahko z različnimi metodami krepimo glas javnih interesov in možnosti za njihovo uresničevanje. Vsak dan bolj je očitno, kako zelo je javno zdravje povezano s stanjem prostora, in prostorski načrtovalci si želimo čim bolj učinkovito prispevati k zagotavljanju javnega zdravja pri načrtovanju razvoja v prostoru. Na seminarju Načrtujmo skupaj zdravo mesto boste izvedeli nekaj o tem, kako lahko k temu prispevamo skozi procese načrtovanja in urejanja prostora.

Poldnevni seminar je namenjen predstavnikom občin, občinskim urbanistom, prostorskim načrtovalcem, študentom in drugim zainteresiranim za načrtovanje zdravju prijaznega okolja. Predstavlja priložnost za seznanitev s tematiko in s posebnostmi procesa dela in analitičnih metod, ki podpirajo načrtovanje zdravju prijaznega okolja. Strukturno se program seminarja opira na koncept Svetovne zdravstvene organizacije “zdravo mesto”, vsebinsko pa na program Aktivno v šolo in zdravo mesto, v okviru katerega je delovna skupina IPoP in CIPRA Slovenija s podporo Ministrstva za zdravje v preteklih treh letih skupaj s tremi slovenskimi občinami delala na načrtovanju hoji in zdravju prijaznega okolja. 

Seminar bo organiziran v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije, udeleženci bodo prejeli potrdila o udeležbi, možna bo pridobitev priznanja kreditnih točk. Letos bo seminarju preko platforme zoom možno slediti dvakrat, prvi seminar bo na sporedu v zadnjem tednu v septembru. Ob obvezni predhodni prijavi bo udeležba brezplačna.

Program seminarja in ostale informacije sledijo v kratkem.

 

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto vodi IPoP – Inštitut za politike prostora. Pri izvajanju sodeluje CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Foto: Jana Okoren

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri