Predstavitev priročnika Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj

V sredo 22. junija smo zainteresiranim učiteljem in mladinskim delavcem kratko predstavili glavni rezultat projekta “Tools for Learning – Tools for Sustainable Development“,  v katerem smo v okviru programa ERASMUS+ preteklo leto sodelovali z organizacijama: Zelena Istra (Hrvaška) in Legambiente Lombardia Onlus (Italija), to je “Priročnik Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj“.

V priročniku so predstavljena orodja za neformalno učenje, ki jih sodelujoče organizacije pri svojem delu z mladimi že vrsto let tudi same uspešno uporabljajo. Gre za zbirko osmih vaj oziroma orodij s pomočjo katerih lahko v šolah, med dopolnilnimi in dodatnimi dejavnostmi na zanimiv, predvsem pa vključujoč, način popestrimo in poglobimo razvoj znanja in veščin s področja ravnanja z odpadki, podnebnih sprememb in urejanja prostora. Način učenja in izbrane vsebine mladim pomagajo tako pri ozaveščanju izzivov trajnostnega razvoja kot pri spreminjanju navad in predvsem pri razvoju veščin za njihov osebni angažma in sodelovanje v trajnostnem razvoju. Urbani sprehod, škatla za izmenjavo stvari in simulacija podnebne konference so tri od osmih orodij za sodobno, na kompetencah temelječe poučevanje učiteljev in mladinskih delavcev o trajnostnem razvoju.

Vsi udeleženci predstavitve bodo po pošti prejeli tudi tiskano verzijo Priročnika v slovenščini.

Na voljo je tudi digitalna verzija priročnika v angleščini, hrvaščini in italijanščini.

Ta objava odraža izključno stališča avtorjev in Evropska komisija nikakor ni odgovorna za njeno širjenje in nadaljnjo rabo teh stališč v drugih objavah.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri