Podprite program Aktivno v šolo in zdravo mesto in nam pomagajte osvojiti nagrado VCÖ Mobility Award!

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto je nominiran med šest najboljših v kategoriji Mednarodni zgledni projekti za nagrado za VCÖ Mobility Award. Glasovanje poteka prek spleta do 26. 7. 2021. Vabljeni h glasovanju!

VCÖ Mobility Award je največja avstrijska nagrada z mednarodnim vplivom za projekte trajnostne mobilnosti. Podeljuje jo avstrijski prometni klub (Verkehrsclub Österreich – VCÖ) v sodelovanju z avstrijskim Zveznim ministrstvom za zaščito podnebja, okolja, energijo, mobilnost, inovacije in tehnologijo ter z Avstrijskimi zveznimi železnicami (ÖBB).

Glasovanje letos poteka v trinajstih različnih kategorijah.

Letos se je med 6 najboljših v kategoriji Mednarodni zgledni projekti uvrstil tudi slovenski program Aktivno v šolo in zdravo mesto! 

Glasovanje poteka do 26. 7. 2021.

Svoj glas lahko oddate na POVEZAVI, tako da iz levega stolpca prenesete svoje tri favorite v desni stolpec in pritisnete gumb abstimmen.

Poleg programa Aktivno v šolo in zdravo mesto se za nagrado v isti kategoriji potegujejo projekti ali koncepti projektov:

  • BlueGreenStreets-Multifunktionale Straßenraumgestaltung, ki ga je prijavila hamburška Univerza HafenCity.
  • Multimodaler Korridor zwischen Esch/Alzette und Luxemburg, ki ga je prijavilo luksemburško Ministrstvo za mobilnost in javna dela.
  • Bundesmobilitätsgesetz – ein neuer Rahmen für Deutschlands Mobilität der Zukunft, ki ga je prijavil Nemški prometni klub.
  • Ciclovía Bogotá, ki ga je prijavil Okrožni inštitut za rekreacijo in šport mesta Bogota
  • bike to school – Alle rauf auf’s Rad!ki ga je prijavilo podjetje Bike Citizens Mobile Solutions GmbH

Glasujte za Aktivno v šolo in zdravo mesto /

Active Travel to School and Healthy City!

 

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto vodi IPoP – Inštitut za politike prostora. Pri izvajanju sodeluje CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Foto: Luka Vidic

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri