Odzivi URBACT mest in drugih slovenskih občin na COVID-19

Čas epidemije je lokalne skupnosti postavil pred celo vrsto novih izzivov. Občine so tiste, ki imajo s svojimi prebivalci najbolj neposreden stik, in ki se na njihove stiske in nove potrebe po svojih najboljših močeh tudi prve odzivajo.

Od razglasitve epidemije dalje na IPoP – Inštitutu za politike prostora ugotavljamo, da se mnoge občine na nove izzive odzivajo izjemno inovativno in hitro. Po posvetu z nekaterimi od njih smo se odločili, da poskusimo zbrati odzive občin na potrebe prebivalstva v času epidemije na enem mestu in s tem omogočimo hitrejši pretok informacij o dobrih praksah med občinami.

Naši kolegi na Skupnosti občin Slovenije so že vzpostavlili dober sistem za zbiranje odzivov občin, na katerem so naredili pregled odzivov občin Slovenije

Kot nacionalna URBACT točka smo se zato odločili, da podrobneje pregledamo odzive URBACT mest. S pozivom smo povabili tudi druge občine, da z nami delijo svoje odzive na COVID-19. Nekatere zanimive odzive vam predstavljamo na naši podstrani Lokalni odzivi na COVID-19. Seznam odzivov občin se bo še dopolnjeval.

Prek programa URBACT spremljamo tudi odzive URBACT mest in omrežij po vsej Evropi. V ta namen je program URBACT pripravil zemljevid, katerega sproti dopolnjujejo s primeri dobrih in inovativnih odzivov mest na COVID-19.

 

Lokalni odzivi na COVID-19

 

Naslovna fotografija: Ljubljana / Photo by Frans Ruiter on Unsplash

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri