Lokalni odzivi na epidemijo COVID-19 – poziv občinam

Čas epidemije je lokalne skupnosti postavil pred celo vrsto novih izzivov. Občine so tiste, ki imajo s svojimi prebivalci najbolj neposreden stik, in ki se na njihove stiske in nove potrebe po svojih najboljših močeh tudi prve odzivajo.

Od razglasitve epidemije dalje na IPoP – Inštitutu za politike prostora ugotavljamo, da se mnoge občine na nove izzive odzivajo izjemno inovativno in hitro. Po posvetu z nekaterimi od njih smo se odločili, da poskusimo zbrati odzive občin na potrebe prebivalstva v času epidemije na enem mestu in s tem omogočimo hitrejši pretok informacij o dobrih praksah med občinami.

Prosimo vas za pomoč pri zbiranju primerov dobrih praks, ki bi po vaši presoji lahko koristile tudi drugim občinam. Pripravili smo preprost vprašalnik, za katerega vas prosimo, da ga posredujete kolegom v občinski upravi ali v drugih lokalnih službah, ki najbolje poznajo odzive vaše lokalne skupnosti na potrebe v času epidemije.

Povezava do vprašalnika: https://tinyurl.com/u8n9xk4

Dobre prakse bomo objavili na naši spletni strani (http://ipop.si), širili pa bi jih radi tudi prek partnerskih organizacij in spletnih družabnih omrežij.

Naslovna fotografija: Kamnik / Vir fotografije: Image by Andrej Goncharov from Pixabay

 

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri