URBACT INFO DAN

Četrtek, 24. januar 2019, Salon uporabnih umetnosti, Glavni trg 1, 2000 Maribor

Program URBACT je objavil zadnji razpis v tem programskem obdobju. Gre za razpis za nova akcijska omrežja, v katerih evropska mesta iščejo rešitve za pogoste urbane izzive.

V omrežju sodeluje do 10 partnerskih mest oziroma občin iz različnih evropskih držav, ki izmenjujejo izkušnje in se učijo eno od drugega. Partnerji v okviru dvoletnega sodelovanja na mednarodni in lokalni ravni razvijejo celostne akcijske načrte, s katerimi naslovijo pereče probleme. Ob tem so partnerji deležni strokovne podpore s strani vodilnega strokovnjaka, ki strokovno usmerja delo omrežja, na voljo pa so jim tudi različne oblike usposabljanj in podpore v strani programa. Novost tega razpisa je, da bodo lahko partnerska mesta manjše rešitve preizkusila v obliki pilotnih aktivnosti.

Občine imajo s sodelovanjem v omrežju možnost oblikovati partnerstvo na lokalni ravni, s pomočjo katerega vzpostavijo kakovosten dialog z lokalnimi deležniki na določeno temo, skupaj razvijajo nove rešitve in oblikujejo akcijske načrte.

Če želite izvedeti več o razpisu, vas vabimo, da se udeležite URBACT info dneva, na katerem bomo podrobneje predstavili razpis, njegove cilje in način prijave. Vabimo vas tudi, da nam posredujete svoje projektne ideje in tako izkoristite možnost neposrednega odziva in priporočil za izboljšavo idej.

Svoje izkušnje v programu URBACT bodo z nami delile slovenske občine, ki so že sodelovale v omrežjih, in vam tako omogočile, da dobite neposreden vpogled v delovanje programa in njegove koristi.

Sočasno z objavo razpisa sekretariat URBACT poziva k sodelovanju tudi strokovnjake in strokovnjakinje, ki bi želeli novo nastala omrežja podpirati pri delu. Na info dnevu bomo iz prve roke spoznali tudi delo vodilnega strokovnjaka.

PRIJAVA

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato vas prosimo za prijavo do 22. januarja 2019 na tej povezavi ali na urbact@ipop.si.

PROJEKTNA IDEJA

Projektno idejo nam lahko posredujete neposredno prek prijavnega obrazca ali tako, da nam pošljete izpolnjen ta dokument: Fileurbact_info_dan_obrazec_za_projektno_idejo.docx.

Več informacij o razpisu na tej povezavi.

 

PROGRAM URBACT INFO DAN

Četrtek, 24. januar 2019, Salon uporabnih umetnosti, Maribor

09.30–10.00

Registracija

10.00–10.15

Sprejem in uvod

Mestna občina Maribor

Tomaž Miklavčič, Ministrstvo za okolje in prostor

10.15–10.30

Urbana politika in URBACT na kratko

Marko Peterlin, IPoP – Inštitut za politike prostora

10.30–11.30

Partnerska mesta delijo svoje izkušnje

Andreja Budar, Mestna občina Maribor

Maruška Markovčič, Mestna občina Ljubljana

 

Predstavitev dela vodilnega strokovnjaka

Klemen Strmšnik, vodilni strokovnjak omrežja BeePathNet

11.30–12.00

Odmor za kavo

12.00–12.30

URBACT razpis za akcijska omrežja

Petra Očkerl, IPoP – Inštitut za politike prostora

12.30–13.30

Delavnica projektnih idej

 

Vabilo in program: PDF iconurbact_info_dan_vabilo_in_program.pdf

 

Madrid vabi na španski info dan!

Španska različica URBACT info dneva bo potekala 23. januarja 2019 v Madridu, ki že išče partnerje za prijavo na aktualni razpis. Tema omrežja bo sodelovanje javnosti, in sicer izhajajoč iz platforme CONSUL (http://consulproject.org/en/index.html). Madrid zato občine, ki bi jih sodelovanje na to temo zanimalo, vabi na info dan in jim bo povrnil stroške poti in nastanitve. Če bi vašo občino zanimalo sodelovanje, nam to sporočite na urbact@ipop.si. Več o španskem info dnevu tukaj.
Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri