Postanite Urbactov strokovnjak!

Program URBACT vsakemu izbranemu omrežju nudi poseben finančni paket, ki je namenjen strokovni podpori projekta. Strokovnjaki omrežja podpirajo pri oblikovanju in implementaciji mednarodnih učnih aktivnosti, spodbujajo prenos znanj, ki nastajajo v okviru mednarodnih aktivnosti, v lokalna okolja ter pomagajo pri doseganju želenih rezultatov.

Urbactovi strokovnjaki partnerskim mestom nudijo pakete storitev, ki vključujejo naslednje 3 tipe strokovnih znanj in izkušenj:

1. znanja in izkušnje za oblikovanje in izvajanje mednarodnih aktivnosti izmenjave in učenja,

2. specifična znanja in izkušnje s tematskih področij, s katerimi se ukvarja URBACT,

3. znanja in izkušnje za podporo partnerskim mestom pri oblikovanju in izvajanju celostnih in participativnih politik.

Potrjena omrežja bodo imela na voljo dve vrsti strokovnjakov:

– Vodilnega strokovnjaka, ki bo ves čas trajanja projekta z različnimi metodami in orodji podpiral aktivnosti izmenjave in učenja, istočasno pa s poznavanjem specifične teme nudil tudi strokovno podporo.

Ad hoc strokovnjake, ki jih bo mogoče angažirati, če bo omrežje potrebovalo podporo bodisi v zvezi s procesi izmenjave in učenja bodisi specifično strokovno znanje ali pa podporo posameznemu lokalnemu partnerju.

Kdo lahko postane Urbactov strokovnjak?

Kandidat za strokovnjaka mora glede na profil, za katerega se želi prijaviti (vodilni ali ad hoc), zadostiti vsaj enemu ali dvema od zgoraj predstavljenih tipov znanj in izkušenj.

Do kdaj se je treba prijaviti? 

Prijave so sedaj odprte in se zbirajo ves čas trajanja programa. Posamezne strokovnjake navadno izberejo omrežja sama, zato bodo strokovnjaki predvidoma izbrani, ko bodo začela delovati posamezna omrežja. Čim prej se prijavite, tem bolje!

Kako poteka prijava?

Kandidati za strokovnjake informacije o svojih izkušnjah in izobrazbi posredujejo v izpolnjenem spletnem obrazcu, h kateremu mora biti priložen življenjepis v angleščini v formatu Europass.

Pred izpolnjevanjem obrazca kandidatom priporočamo, da natančno preberejo besedilo razpisa (Call for Applicants for the constitution of the URBACT III pool of validated experts). V razpisu so predstavljeni tipi strokovne podpore, ki jih Urbactova omrežja potrebujejo, zahtevane kompetence in znanja kot tudi kriteriji za izbor.

Povezave in dokumenti:

Application Form

Terms Of Reference – Call for Applicants 

URBACT III Operational Programme

Call for Proposals for Action Planning Networks (currently open)

Guide to Action Planning Networks

URBACT LSG Toolkit

Za vprašanja o razpisu za Urbactove strokovnjake se lahko obrnete na Raffaela Barbata (r.barbato@urbact.eu).

Povezava do originalnega članka

1 comment

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri