Kje ste bili v petek?

V Savskem naselju je v petek 6. maja 2016 potekal prvi slovenski Festival hoje, s katerim smo združili pet ljubljanskih urbanih sprehodov Jane’s Walk. Festival je organiziral Inštitut za politike prostora (IPoP) v sodelovanju s Kulturnim društvom prostoRož ob podpori Mestne občine Ljubljana – Zelene prestolnice Evrope 2016.

Med Knjižnico reči in Knjižnico Savsko naselje je bilo veselo vse od 16. ure naprej, ko sta se odprli razstava o Savskem naselju in bralnica na prostem, istočasno pa so se začele tudi šiviljske delavnice, na katerih je mlado in staro izdelovalo nakit iz perlic in rožice iz krep papirja ter šivalo nahrbtnike.

Živo mejo, ki je ločevala travnik od dvorišča pred Domom skupnosti, so zagnani lokalni akterji skupaj s prostoRožem odprli dan pred festivalom, tako da je sedaj mogoče uživati tudi na travi.

Druženje ob dobri glasbi po izboru DJ Damaris in turnirju v namiznem tenisu je popestrila odlična ponudba lokalnih dobrot, v Knjižnici reči, kjer je gostovala Izmenjevalnica, pa si je bilo mogoče sestaviti retro kolekcijo za prihajajoče poletje.

Kulturno noto so festivalu pridali mladi talenti Glasbene šole Amarilis in projekcija filma Limonada Maje Prettner.

Festival je združil cilje pet urbanih sprehodov Jane’s walk ter tako omogočil, da se enem mestu zberejo pobude za bolj hodljivo mesto iz vseh koncev Ljubljane. Sprehajalci so imeli izmenjali svoja opažanja in predloge, ki so jih označili na velikem zemljevidu pobud, ter z druženjem na javnem prostoru prispevali k večji privlačnosti Ljubljane za hojo.

Hvala vsem partnerjem in obiskovalcem!

Več o festivalu

Naslovna fotografija: Luka Vidic
Video: Lea Benčina
Vse fotografije z licenco: [CC BY-SA 3.0]

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri