Enajsto srečanje Mreže za prostor v Mariboru

Članice Mreže za prostor smo se 3. julija 2015 srečale v Mariboru na že enajstem srečanju v šestih letih obstoja. Rajzefiber biro in društvo Hiša! sta nam posodila svoje enkratno dvorišče. Redna srečanja članov mreže so ključna za izmenjavo izkušenj med članicami, za preveritev poslanstva in strateških usmeritev mreže in posameznih delovnih skupin. Tokratno srečanje je bilo pomembno tudi zato, ker je prihodnje financiranje dejavnosti mreže zelo negotovo. Zato je potrebno jasno opredeliti javne koristi v zvezi z aktivnostmi delovnih skupin in mreže kot celote.

Srečanje se je začelo s predstavitvijo sodelujočih, nadaljevalo pa s predstavijo gradiva z delavnice o virih za lokalne projekte, ki je dejansko predstavilo osnove strateškega načrtovanja projektov za nevladne organizacije. Gradivo, ki so ga pripravili izvajalci iz Kreativnega centra Poligon, je izpostavilo štiri ključne vire za izvedbo lokalnih projektov: čas, denar, prostor in družbena podpora. Predvsem slednja je tesno povezana tudi z ustreznim komuniciranjem, o čemer se je razvila živahna debata.

V nadaljevanju so člani skupaj razmišljali o poslanstvu posameznih delovnih skupin, o njihovih aktivnostih, in o načrtovanih aktivnostih v prihodnje. Razprava se je najbolj razvnela v zvezi z delovno skupino za urbano prenovo, pri kateri so se ponovno odprla vprašanja tako glede poimenovanja kot glede poslanstva in aktivnosti skupine.

Po sestanku smo se skupaj preselili na dvorišče Koroške ceste 1, kjer smo skupaj z akterji iz Maribora na primeru Koroške ceste iskali rešitve za skupnostno oživljanje območij, potrebnih prenove, ter v nadaljevanju pomagali tudi pri izdelavi urbanega pohištva za enodnevno zaprtje Koroške ceste.

Foto: arhiv IPoP, [CC BY-SA 3.0]

1 comment

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri