Festival Chelsea Fringe se vrača v Ljubljano!

Mestno vrtnarsko navdušenje v Ljubljani bo letos že drugič okronal alternativni vrtni festival. Chelsea Fringe Ljubljana bo od 16. maja do 7. junija ponujal zainteresiranim različne dogodke, namenjene druženju, popularizaciji vrtnarjenja in ozaveščanju o pomenu javnega prostora ter zelenih površin v mestu. Festival na prostovoljni osnovi organizirata Zelemenjava (http://www.zelemenjava.si) in Inštitut za politike prostora (https://ipop.si/wp) s podporo Mestne občine Ljubljana in številnih prostovoljcev, ki bodo izvedli posamezne odgodke.

Mednarodni festival Chelsea Fringe se je leta 2012 začel v Londonu (http://www.chelseafringe.com) in se hitro razširil po vsem svetu . Letos se odvija v Angliji, Italiji, Sloveniji, Avstralijiji in na Japonskem. Značilnosti festivala so brezplačni in netekmovalni dogodki za vse ter popularizacija vrtnarjenja vseh razsežnosti, oblik in okusov.

Izvedbo festivala v Ljubljani koordinirata Darja Fišer (Zelemenjava) in Maja Simoneti (IPoP) s podporo Mestne občine Ljubljana, ki je podprla posvet Vrtičkarstvo v zeleni prestolnici Evrope, družbe BTC ter Mreže za prostor, ki s pomočjo sredstev Evropskega socialnega sklada podpira delovanje delovne skupine za urbano vrtičkarstvo v okviru mreže.

Več kot 20 dogodkov, ki se bodo na letošnjem festivalu zvrstili po vsem mestu, pa brez plačila požrtvovalno prispevajo in izvajajo najrazličnejše institucije, društva in posamezniki. Cilj dogodkov, ki se bodo zvrstili v okviru festivala, je, da s skupnimi močmi pokažemo, kako lepi so ljubljanski vrtovi in parki ter kako prijetno je z njimi živeti ter se na njih družiti in ustvarjati s sokrajani in obiskovalci našega mesta.

Spletna stran festivala z opisom dogodkov:
http://www.zelemenjava.si/chelsea-fringe-lj

1 comment

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri