Urbani sprehodi Jane’s Walk 2013: Uvodni dogodek

Inštitut za politike prostora vabi na uvodni dogodek letošnjih urbanih sprehodov Jane’s Walk, ki bo v torek, 9.4.2013 ob 18h v Kulturnem centru Španski borci v Ljubljani. Predstavili bomo urbane sprehode, njihov pomen za mreženje lokalnih nevladnih organizacij in urejanje mest, spregovorili bomo o preteklih izkušnjah in o napotkih za organizacijo letošnjih.

Pridružili se nam bodo lanski sprehajalci in vodje sprehodov, končali pa ga bomo z druženjem in prosto razpravo. Urbane sprehode bo predstavil Marko Peterlin, pomen pešačenja za urejanje prostora v mestih bo izpostavila mag. Maja Simoneti, svoje izkušnje z urbanimi sprehodi pa bo z vidika prostorskega sociologa, udeleženca in vodje sprehodov predstavil prof. dr. Drago Kos. Na dogodek ste vabljeni vsi, ki cenite prijaznost mest za pešačenje, ki vas zanima kaj na to vpliva, in ki bi radi tudi sami prispevali k dobri hodljivosti mest.

Sprehodi so del globalne akcije, v okviru katere vsako leto prvi konec tedna v maju pod imenom »Jane’s Walk« potekajo sprehodi v številnih mestih po svetu, letos bodo sprehodi 4. in 5. maja 2013. Lani sta po svetu tako število sodelujočih mest kot skupno število sprehodov doseglo nov rekord: potekalo je prek 600 sprehodov v 85 mestih po 19 državah.

Več o urbanih sprehodih v preteklih letih na tej povezavi.

Vljudno vabljeni!

Vabilo

Naslovna foto: IPoP (CC BY-NC 4.0)

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri