Evropske regije in mesta na čelu v energetski učinkovitosti

Odbor regij (CoR) je pripravil poseben video za predstavitev vloge evropskih mest in regij pri doseganju energetske učinkovitosti in trajnostnega razvoja na konferenci Rio +20. 

Video opominja, da morajo biti mesta za zgled v energetski učinkovitosti in pokaže, da to pogosto tudi so. Izkušnje projekta EVUE so z intervjujem s Sally Kneeshaw, vodilno strokovnjakinjo projekta iz Westminstra, v samem jedru videa.

Na konferenci Rio +20 je Odbor regij (CoR) izpostavil, da »naša zemlja potrebuje vse ravni upravljanja, tudi lokalno in regionalno, le tako se lahko nadejamo prehoda k odgovornemu in trajnostnemu razvoju«. To prepričanje deli tudi mnogo partnerskih mest programa URBACT, ki so aktivna na področju energijske učinkovitosti in trajnostnega razvoja, na čelu s partnerji projekta EVUE.

Projekti, ki so v okviru programa URBACT aktivni na tem področju, so poleg EVUE še Active Travel Network, CASH, LINKS in nov projekt “Sustainable food for urban communities”. Active Travel Network, pod vodstvom avstrijskega Weiza, si prizadeva odpraviti probleme transporta s spodbujanjem hoje in kolesarjenja v majhnih in srednje velikih mestih. CASH išče načine za zagotavljanje trajnostnih stanovanj, LINKS se ukvarja z obnovo starih mestnih jeder kot načinom zagotavljanja učinkovite rabe energije in trajnosti. Projekt “Sustainable food for urban communities”, ki se je začel letos, pa bo spodbujal inovativne pobude meščanov za bolj trajnostno pridelavo, prodajo in porabo hrane v urbanih skupnostih.

Povezava do omenjenega videa je tukaj.

Z nami in programom URBACT lahko delite svoje izkušnje in se odzovite na Poziv za prispevke na temo energetske učinkovitosti stavb ali podajte svoje mnenje o urbani mobilnosti na blogu URBACT.

Več:

Več o projektu EVUE – spletna stran IPoP

Nizkoogljična urbana okolja – spletna stran URBACT (ang)

Kakovostno trajnostno bivanje – spletna stran URBACT (ang)

1 comment

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri