Polni zagona kolesarimo v službo je nacionalna pobuda za spodbujanje kolesarjenja in spreminjana vsakodnevnih potovalnih navad. Vključuje koristne nasvete, povezovanje z drugimi kolesarji in nagrade tekom akcije in ob koncu izziva. Kolesarjenje je učinkovita alternativa avtomobilu in ima številne pozitivne učinke na počutje posameznikov, zmanjšuje negativne izpuste CO2, zmanjšuje stroške goriva in parkiranja ter skrbi za naše zdravje.

Preberi več: Uspešno zaključen pomladni del pobude Polni zagona
Ponovno od 28. avgusta do 6. oktobra 2023.
Zaženite se z nami!
Avtomobile uporabljamo prepogosto

Prekomerna uporaba avtomobilov ima številne negativne učinke. Ob onesnaževanju zraka, povzročanja hrupa in prometnih zastojev ima tudi škodljive učinke na naše zdravje, saj med drugim prispeva k povečanemu stresu, pomanjkanju gibanja in dihanju onesnaženega zraka. Naša odvisnost od avtomobilov je eden od največjih razlogov za podnebne spremembe, zato je nujno, da preusmerimo pozornost na bolj trajnostne načine prevoza. S tem bomo zmanjšali svoj ogljični odtis, izboljšali zdravje in prispevali k bolj trajnostnemu in prijaznemu okolju za vse nas.

Čas je za spremembo

Želite narediti spremembo? Priključite se izzivu Polni zagona kolesarimo v službo. Izziv je namenjen spodbujanju kolesarjenja kot trajnostne oblike mobilnosti in spreminjanju vsakodnevnih potovalnih navad. Za vas smo pripravili mesečni izziv, s katerim vam bomo pomagali spremeniti potovalne navade. Prejeli boste koristne nasvete o kolesarjenju, se povezali z drugimi kolesarji, mi pa vas bomo spodbujali z nagradami tekom akcije in ob koncu izziva. S sodelovanjem v izzivu Polni zagona boste postali del družbeno odgovornega gibanja za boljše okolje in zdravje, hkrati pa boste prispevali k ohranjanju okolja za prihodnje generacije.

Preberite več o izzivu

 

Polni zagona kolesarimo v službo je aktivnost projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri