»Pavza« v Tehnološkem parku

JJ2015_Pavza_v_TPLj

Petek, 8. maja 2015 ob 14h, zbirno mesto je v Tehnološkem parku Ljubljana Brdo, ob ribniku. Sprehod organizira Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana in društvom Pazi!park, vodila ga bosta Gaja Trbižan in Aidan Cerar.

Sprehod bo potekal po Tehnološkem parku na Brdu, ki je znan predvsem po modernih poslovnih prostorih za visokotehnološka podjetja, ponaša pa se tudi s prijetnim zelenim okoljem. Na sprehodu si bomo ogledali odprte javne prostore, ki se raztezajo ob poslovnih stavbah ter se o njih in možnostih, ki jih nudijo, tudi pogovorili. Kakšen je Tehnološki park za pešačenje, kakšen za malicanje, druženje in sprostitev med napornim delavnikom? Kje spoznavamo sodelavce? In kako pravzaprav vsakodnevno prihajamo na delo?

Pri načrtovanju in gradnji kompleksnih ureditev sta praviloma v ospredju funkcionalnost, racionalna izraba površin in organizacija prostora. Pravi izziv pa se pojavi po izgradnji, ko se mora oblikovati skupnost, ko morajo ti prostori tudi v praksi zaživeti ter nuditi podporno in stimulativno poslovno okolje. Tehnološki parki namreč nimajo lokalnih prebivalcev, pa tudi ne naključnih obiskovalcev (fr.: Flâneur), zato utrip javnega življenje v tehnoloških parkih oblikujejo predvsem tam zaposleni posamezniki. Prav za te pa je pomembno, da se povežejo v skupnost, saj je po eni strani prijetno poznati sosede po drugi pa skupnost daje občutek varnosti. Poleg tega so poznanstva izredno pomembna tudi iz poslovnega vidika. Znano je, da se je mnogo najboljših sodelovanj začelo ravno med sproščenimi druženji, kajne?

Letak z zemljevidom

 

1 comment

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri