Velenje: Urbane bližnjice

zbirno_mesto_velenje

Sobota, 4. maja 2013, ob 11h. Zbirno mesto je pred centrom Nova (pri uri, v senci pod platano, pri sladoledarju). Sprehod organizirata skupina Paz!park in OPA:CELICA v sodelovanju z Mestno občino Velenje, vodila pa ga bo Tina Zaponšek.

Na prvem sprehodu Jane’s Walk v Velenju bomo skupaj ubirali bližnjice. Moderno Velenje ima talent v atraktivnih bližnjicah in kratkem času, s katerim lahko peš obvladamo celotno mestno središče in še kaj več. Čas je danes skoraj odločilni faktor, da se namesto peš na pot podamo raje z avtomobilom. Pa je res hitreje? Ubiranje bližnjic na 2 nogah nas lahko pripelje daleč v relativno kratkem času, na poti pa spoznavamo nove ambiente, skrite kotičke in iskrive zgodbe, ki nam jih pripoveduje urbani prostor.

S sprehodom bomo pričeli ob 11:00 pri mestni uri pred centrom Nova in v kratkem času skočili na različne kraje v bližini mestnega jedra, ki nam pripovedujejo vsak svojo zgodbo, vsi pa so vpeti v skupen prostorski kontekst. Sprehod se bo zaključil predvidoma ob 12:30 na zadnji, 8. postaji sprehoda, od koder bomo odpešačili nazaj v center, morebiti kar na tržnico po sobotnih nakupih svoje najljubše zelenjave in sadja in nato domov. Peš, se razume. 🙂

Postaje sprehoda:

1 Zbirno mesto pred centrom Nova (pri uri, v senci pod platano, pri sladoledarju)
2 Žepni park ob Paki
3 Skrita kapela
4 Osnovna šola Mihe Pintarja – Toleda
5 Stanovanjsko naselje ob Tomšičevi
6 Glasbena šola
7 Podhod Mastodont
8 Vila Herberstein

Sprehod organizirajo: Tina Zaponšek iz skupine Pazi!park, Kaja Flis, Davor Dušanič, Bojan Pavšek-OPA:CELICA, v sodelovanju z občino Velenje.

Letak z zemljevidom

 

2 comments

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri