Ljubljana: Savlje, Z desetega nadstropja na vrtiček

znanje 1

Sobota, 4. maja 2013, ob 17h. Zbirno mesto je most/brv med Glinškovo in Bratovševo ploščadjo. Sprehod je organiziran v sodelovanju z društvom Mule, vodila pa ga bo Nataša Bučar Draksler.

Med sprehodom se bomo pogovarjali o tem, kje vse so potencialne površine za pridelavo hrane, ki so stanovalcem dostopne peš. Primerjali bomo prednosti in slabosti gladkih betonskih ploščadi med stolpnicami s potmi v naselju individualnih hiš in kmetij. Iskali bomo prostore in povezave, ki so uporabni za gibalno ovirane (bergle, invalidski voziček), za mlade družine z vozički, za vse, ki jim zmanjkuje časa za dolge sprehode. Občutili bomo hojo po asfaltu, makadamu, travi. Ugotavljali, po čem se orientiramo v prostoru, v katere smeri nas bolj vleče, kakšen prostor pa nas odbija. Stopili do bližnjega gozdička in vrtičkarjev na njivah in na ohišnicah. Izmenjali si bomo mnenja o prepletu kmetijskih in poseljenih površin s prometnicami. Ugotavljali, kaj služi zgolj svojemu namenu in kako lahko naredimo prostor večfunkcionalen in mu dodamo tudi družabno komponento.

Sprehod se bo začel in končal na mostu med Glinškovo in Bratoševo ploščadjo. Sprehodili se bomo po betonski Glinškovi ploščadi do parka na Bratoševi ploščadi, zavili na Slovenčevo in prečkali železniško progo. Ustavili se bomo na vrtičkih “Na vojaškem odpadu” in se pogovorili z vrtičkarji. Po Saveljski in Ziljski cesti se bomo pomikali med njivami in vrtički do individualnih hiš in kmetij v Savljah. Se ustavili ob kapelici, se pomenili s stanovalci.

Povabljeni gostje – stanovalci, ki že sodelujejo v projektih obeh organizacij, ter predstavniki MOL-a pristojni za vrtičke.

Zemljevid

 

1 comment

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri