(O)živimo mesto

Sobota, 5. maja 2012 ob 10h dopoldne. Zbirno mesto je pri Splavarju ob Savinji. Sprehod organizira METRO SR, zavod za prostor Savinjske regije, vodila pa ga bosta Mojca Furman Oman ter Jaka Sedovnik.

Pomen starega mestnega jedra Celja se v zadnjih desetletjih spreminja, njegova upravna, trgovska, stanovanjska funkcija se s širitvijo vsebin na obrobje mesta gotovo zmanjšujeta; vendarle pa je mestno jedro v zavesti Celjanov še vedno kulturno, umetniško, družabno stičišče, ki bo zaradi svojih zgodovinskih, vsebinskih in emocionalnih plasti vedno (pre)živelo.

Letošnja tema celjskega sprehoda, imenovana (O)živimo mesto, bo pokazala na nekatere svetle primere starega mestnega jedra, ki ga poživljajo, oživljajo, živijo… V skupnem pogovoru med soustvarjalci mestnega življenja, udeleženci in voditelji sprehoda bomo ugotavljali, ali je lahko tudi prilagojenost vsebin izbranih primerov nivoju pešca tista prednost, ki ponudbo mesta bogati in hkrati omogoca njen obstoj. Sprehodili se bomo po šestih točkah, na katerih bomo v skupni debati ugotavljali, katere so prednosti starega mestnega jedra in katere vsebine ga bogatijo, ali je pomembna tudi njihova umestitev v prostor, kako mesto doživljamo uporabniki – pešci in kako vpliv pešcev na razvoj mesta vidijo Celjani.

3 comments

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri