Od parkirišč do smučišč

No machine-readable author provided. Žiga assumed (based on copyright claims). [Public domain], via Wikimedia Commons
Sobota, 5. maja 2012 ob 16h popoldne. Zbirno mesto je na Trgu na Gorici (pred cerkvijo). Sprehod organizirata Žiga Malek in Aljaž Malek, vodila pa ga bosta Aljaž Malek in Urška Kranjc.

Med sprehodom se bomo pogovarjali o tem, kako je razvoj Kranjske Gore v zadnjih letih vplival na hodljivost kraja. Od trga pri Cerkvi bomo šli mimo dvorane Vitranc in Osnovne šole, mimo Zdravstvenega doma in Pošte, do hotela Kompas in policije, od koder se bomo podali k smučiščem in nadaljevali pot do hotela Prisank, kjer se bo sprehod tudi končal.

Opozorili bomo na območja nove pozidave v Kranjski Gori in njihovo dostopnost ter prehodnost pozimi in v ostalih letnih časih, na preglednost v naselju – kako se ljudje (posebej turisti) v njej lahko orientiramo, katere so kvalitete kraja še iz časov pred turizmom in kaj je kraju prinesel turistični razvoj. Spregovorili bomo tudi o urejenosti javnih odprtih prostorov ter ulične opreme (klopi, koši za smeti, cvetlicna korita), ter seveda o njihovi uporabnosti, tudi v času množičnih prireditev in v višku sezone.

2 comments

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri