[Pobuda] Za žive meje!

Žive meje so ena od značilnosti kulture urejanja naših naselij. Iz prostora izginjajo prav v času, ko jih tako ljudje kot narava v urbanem okolju potrebujemo še bolj kot v preteklosti. Žive meje so preprosta, učinkovita in cenovno zanimiva rešitev, ki lokalni skupnosti ponuja številne priložnosti za vključevanje prebivalcev v podnebno politiko in povezovanje lokalne skupnosti. So tudi široko uporabna rešitev za krepitev odpornosti lokalnega okolja na podnebne spremembe in ustvarjanje zdravega in varnega bivalnega okolja.

Mreža za prostor zato vabi vse slovenske občine, da se pridružijo pobudi Za žive meje! in povedejo v dobri praksi ohranjanja in urejanja novih živih mej.

Pobuda za ohranjanje in urejanje novih živih mej je nastala v okviru Podnebnega programa Mreže za prostor na podlagi trdnih dokazov o pomenu živih mej za ohranjanje narave in biotske raznovrstnosti ter ustvarjanje kakovosti bivanja. Pobudo je ob današnjem dnevu Zemlje podprla tudi predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar.

Pobuda Za žive meje je namenjena motiviranju slovenskih občin za ohranjanje in urejanje novih živih mej z različnimi ukrepi in rešitvami, v sodelovanju z lokalnimi organizacijami in svojim prebivalci.

Več o pobudi

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri