Polni zagona kolesarimo v službo od 8. aprila do 26. maja!

Zaženite se z nami na spletni strani www.polnizagona.si.

Polni zagona kolesarimo v službo je nacionalna pobuda, zasnovana kot 7 tedenski izziv za spreminjanje potovalnih navad. Cilj je čim večkrat pustiti avtomobil doma in namesto tega izbrati kolo za vsakdanje poti. V izzivu lahko sodelujete kot posamezniki, ali pa se povežete v skupine s sodelavci in prijatelji, ter tekmujete proti drugim povezanim kolesarjem.

Med 8. aprilom in 26. majem ponovno vabimo vse »koleCARje«, da sodelujejo v tedenskih izzivih na družbenih omrežjih, v svoj »kolodar« vpisujejo prekolesarjene kilometre ter obiščejo brezplačne popravljalnice in se potegujejo za tedenske in glavne nagrade.

Povežimo se v skupine in si skupaj prizadevamo, da bo skupnost kolesarjev letos še večja

Spletna stran sedaj omogoča povezovanje posameznikov v skupine. Glavni cilj je povezati tiste, ki že redno kolesarijo v službo, s tistimi, ki še iščejo svojo strast do kolesarjenja. Za tiste, ki že redno kolesarijo, je to priložnost, da postanejo mentorji, vodniki in navdih za tiste, ki še stopajo na pot kolesarjenja. Njihove izkušnje, nasveti, spodbude in predvsem prisotnost lahko močno vplivajo na odločitev nekoga, da se pridruži pobudi in postane del skupnosti za pozitivne spremembe. Povezovanje v skupine do 6 oseb omogoča, da sodelavci enega podjetja ali skupine prijateljev tekmujete v prekolesarjenih kilometrih ali dnevih med seboj, hkrati pa se pomerijo tudi z ostalimi sodelujočimi v pobudi.

Pridružite se številnim delodajalcem, ki spodbujajo trajnostno mobilnost zaposlenih

Izziv Polni zagona je odlična priložnost, da delodajalci poskrbijo za dobro počutje in zdravje svojih zaposlenih ter hkrati prispevajo k ohranjanju okolja. Zdravi in zadovoljni zaposleni so ključni dejavniki, ki lahko pozitivno vplivajo na delovno vzdušje in produktivnost v podjetju. Poleg tega, da lahko izboljšajo ugled podjetja kot družbeno odgovornega, lahko tudi zmanjšajo stroške in povečajo učinkovitost poslovanja z uporabo fleksibilnih načinov dela in potovanj. Kolesarjenje v službo reši tudi številne preglavice z iskanjem parkirnih mest in dodaja večjo odgovornost do okolice. Ikea, Decathlon, Univerzitetni klinični center Ljubljana, Nomago, Spar, Univerza v Ljubljani, Pošta Slovenije, Delavska hranilnica, Radiotelevizija Slovenija, Pro plus so le nekateri delodajalci, ki so se odločili sodelovati v izzivu.

Deset brezplačnih popravljalnic koles po vsej Sloveniji

Iz kleti potegnite kolesa, z njih pobrišite prah in jih pripeljite na brezplačen servis našim mojstrom. Tokrat bodo za vaša kolesa poskrbeli serviserji podjetja Bikehanic, za srečne nagrajence pa so priskrbeli tudi tedenske in glavne nagrade!

Svoja kolesa lahko pripeljete na pregled v naslednje kraje:

  • torek, 9. april (7.00 – 13.00) – Ljubljana – Trg mladinskih delovnih brigad
  • četrtek, 11. april (13.00 – 19.00) – Maribor – Lent, nasproti Hiše stare trte
  • torek, 16. april (13.00 – 19.00) – Kočevje – Hostel Bearlog
  • četrtek, 18. april (13.00 – 19.00) – Žalec – Blagovnica Žana
  • torek, 23. april (13.00 – 19.00) – Škofja Loka – Mestni trg
  • četrtek, 25. april (13.00 – 19.00) – Koper – Centralni mestni trg (na začetku promenade v smeri Izole)
  • torek, 30. april (13.00 – 19.00) – Postojna – Pri spomeniku Miroslava Vilharja
  • torek, 7. maj (13.00 – 19.00) – Kamnik – Glavni trg
  • četrtek, 9. maj (13.00 – 19.00) – Murska Sobota – Slovenska ulica
  • torek, 14. maj (13.00 – 19.00) – Ljubljana – Lepa Žoga

Polni zagona kolesarimo v službo je del aktivnosti projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Pobudo izvajamo IPoP – Inštitut za politike prostora skupaj z Ministrstvom za okolje, podnebje in energijo ter Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije.

Avtor fotografij: Tit Košir

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri