[Povabilo za občine in prostorske načrtovalce]: Usposabljanje Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti!

Po uspešnem sodelovanju v usposabljanju z Občino Domžale, Občino Ribnica in Mestno občino Slovenj Gradec z izbranimi načrtovalci program Aktivno v šolo in zdravo mesto vabi nove tri občine in prostorske načrtovalce[1], da se skupaj prijavijo za sodelovanje v drugem ciklu usposabljanja Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti!

V procesu usposabljanja bodo udeleženci preko spletnih seminarjev in praktičnih nalog osvojili znanje za organizacijo in vodenje procesa izdelave lokalnega načrta hodljivosti ter dobro ozavestili pomen hoje za zdravje in druge vidike hoji prijaznega načrtovanja odprtega prostora.

Usposabljanje bo v prvi polovici 2024 omogočeno še trem parom predstavnikov občine in načrtovalca. Program bo organiziran preko spleta, za vsako ekipo je predviden en mentorski dan z ekipo Aktivno v šolo in zdravo mesto na terenu.

Usposabljanje je za občine in prostorske načrtovalce brezplačno, za načrtovalce je na razpolago finančna spodbuda.

Pogoj za sodelovanje so medsebojni dogovor o sodelovanju med občino in načrtovalcem, zaveza za sodelovanje v celotnem programu usposabljanja in redno posredovanje izročkov po izvedbi vaj in nalog organizatorju ter sodelovanje pri pripravi novega priročnika za načrtovanje zdravju in hoji prijaznega prostora.

Prijave zbiramo na info@aktivnovsolo.si do 16. 1. 2024!

 

Usposabljanje je namenjeno predstavnikom občin in prostorskim načrtovalcem (arhitektom, krajinskim arhitektom, urbanistom in drugim strokovnjakom z izkušnjami iz prostorskega načrtovanja), ki bi želeli v svojem okolju sprožiti procese izboljševanja pogojev za hojo ter osebno aktivno spoznati proces in metode dela, ki podpirajo načrtovanje zdravju in hoji prijaznega okolja.

Skozi usposabljanje bodo načrtovalci in občine pridobili potrebno znanje za organizacijo in vodenje vključujočega načrtovalskega procesa in spoznali ter v praksi preverili načrtovalske metode in orodja za izdelavo lokalnega načrta hodljivosti. V vsaki občini bo načrtovalsko delo organizirano okrog izbrane osnovne šole, zato bo eden od rezultatov tudi vsebinsko posodobljen Načrt šolskih poti.

Program vključuje 7 spletnih seminarskih srečanj, ki bodo sestavljena iz kratkih predavanj, podaje praktičnih nalog in predstavitve opravljenega načrtovalskega dela. Posamezno srečanje bo dolgo do 2 uri, med srečanji bo od 1 – 3 tedne časa za izvedbo nalog in pripravo izročkov. Program bo trajal od marca do junija 2024, predvideva se tedenska 4 – 6 urna delovna obremenitev za načrtovalca in predstavnika občine. Načrtovalcem in predstavnikom občine bo na voljo individualno svetovanje s strani ekipe Aktivno v šolo in zdravo mesto in 1 dan terena z ekipo programa.

Do celotnega povabila in prijavnice dostopate TUKAJ.

 

[1] Prostorski načrtovalec je v tem programu oseba, ki ima znanje o načrtovanju rabe in urejanja odprtega mestnega prostora in praktične izkušnje s sodelovanjem z občino v procesih občinskega prostorskega in urbanističnega načrtovanja.

Avtorica fotografije: Urška Didovič (IPoP)

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri