SmartMOVE: Pametne rešitve za trajnostno mobilnost

Glavni namen projekta SmartMOVE je priprava strategij ter izvajanje mobilnostnih načrtov, s katerimi bo utemeljil potrebo po sistematičnem razvoju infrastrukture za razvoj multimodalnosti v regiji. Znotraj projekta se razvija sistem dinamičnih skupinskih prevozov kot trajnostno naravnana alternativa obstoječim modalitetam prevoza. Pripravljajo se tudi konkretna politična priporočila za odločevalce na področju trajnostne mobilnosti. Z izdelavo mobilnostnih načrtov za upravljanje trajnostne mobilnosti na lokacijah z veliko prometa bo projekt prispeval k izboljšanemu upravljanju mobilnosti. Glavni cilj projekta je omejevanje negativnih okoljskih vplivov, ki so posledica netrajnostih oblik mobilnosti, ter dolgoročni razvoj trajnostne mobilnosti, h kateremu bo prispeval na različne načine.

 

Rezultati projekta

Vabljeni k prebiranju brošure SmartMOVE: Pametne rešitve za trajnostno mobilnost (.pdf).  Na voljo tudi angleška različica.

Pametne rešitve za trajnostno mobilnost: zbirka kratkih izobraževalno-dokumentarnih videov

Zbirka webinarjev o različnih vidikih trajnostne mobilnosti za organizacije in podjetja

 

 

Partnerji v projektu:

Trajanje: 05/22 – 04/24

Spletna stran projekta: https://www.smart-move.si/

Projekt se izvaja v okviru Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP 2014–2021, pod programsko prioriteto: Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje.

 

          

 

 

Foto: SmartMOVE video, zajem zaslona

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri