Polni zagona kolesarimo v službo tudi jeseni

Po uspešno izpeljanem spomladanskem izzivu, v katerega se je vključilo več kot 1200 kolesarjev, se bomo na pot v službo s kolesi pognali tudi jeseni.  Pred nami so ponovno tedenski izzivi, nagrade in veliko več! Nacionalna pobuda »Polni zagona kolesarimo v službo« poteka od 28. avgusta do 6. oktobra. Jesenska izvedba izziva prinaša številne novosti. 

Več kot 50 odstotkov Slovencev svoje vožnje z avtomobilom opravi na razdalji, krajši od dveh kilometrov. Pobuda “Polni zagona kolesarimo v službo” je izziv za posameznike, ki želijo spremeniti vsakodnevne potovalne navade, se zagnati v nov dan z manj stresa in več energije in obenem bolj učinkovito naslavljati izzive v delovnem okolju. Šesttedenski izziv je priložnost za spremembo navad in prispevek k bolj trajnostni mobilnosti. S tem dejanjem se lahko posameznik pridruži družbeno odgovornemu gibanju, ki si prizadeva za boljše zdravje posameznikov in ohranjanje okolja za prihodnje generacije. Vsi, ki se želijo pridružiti izzivu, si lahko na spletni strani polnizagona.si ustvarijo uporabniški profil in beležijo prekolesarjene kilometre. Možnost imajo sodelovati tudi v tedenskih izzivih, s katerimi se uvrstijo v žreb za tedenske in glavne nagrade.

Med 28. avgustom in 6. oktobrom vas ponovno čakajo tedenski izzivi z možnostjo osvojitve odličnih nagrad in uvrstitve v glavni žreb, čaka vas tudi vaš »kolodar« z vsemi prekolesarjenimi km, prihranjenimi izpusti in privarčevanem denarju, tedenske novice iz sveta kolesarjenja in uporabni nasveti.

V sklopu akcije bodo organizirane tudi številne brezplačne popravljalnice koles po vsej Sloveniji, kjer bo kolo pregledano in pripravljeno za vožnjo.

Jesenski izziv prinaša številne novosti! Zdaj lahko ustvarite kolesarske ekipe, spremljate lastne, ekipne in skupne števce, povabite prijatelje, zbirate značke in še več!

Ustvarite svojo kolesarsko ekipo

S klikom na gumb »Ustvarite ekipo«, ki ga najdete v svojem uporabniškem profilu, enostavno ustvarite kolesarsko ekipo. Vanjo lahko povabite od 2 do 5 kolesarskih kolegov in ji nadenete ime. V ekipi so lahko torej najmanj 3 in največ 6 članov, vključno z vodjo. V vašo ekipo lahko le vi povabite nove člane, prav tako pa je lahko vsak kolesar le v eni ekipi tekom izziva. Vsak član ekipe lahko vidi ekipne števce, ki se avtomatsko vrtijo, ko člani ekipe vpisujejo lastne kolesarske vožnje. Katera ekipa se bo jeseni največkrat v službo odpeljala s kolesom?

Spremljajte osebne, ekipne in skupne števce

Zdaj lahko spremljate kar tri različne števce; osebnega – ki je enak kot v spomladanskem izzivu, ekipnega – ki bo sešteval vožnje, kilometre in prihranke vseh članov ekipe in skupnega – ki bo sešteval vožnje vseh sodelujočih v izzivu. Kolikokrat mislite, da bomo prekolesarili obseg Slovenije?

Dovolite, da vas opomnimo k vpisu voženj

V svojem brskalniku lahko naši spletni strani omogočite, da vas opomni  k vpisu kolesarskih voženj. Tako nikoli več ne boste pozabili vpisati prekolesarjenih kilometrov. Ampak, ne skrbite, še boste lahko vožnje vpisali za do 7 dni nazaj.

Zbirajte značke

Z rednim vpisovanjem kolesarskih voženj in kilometrov lahko pridobite številne značke! Naj vam jih predstavimo:

Prekolesarite 5 km v enem dnevu

Prekolesarite 10 km v enem dnevu

Prekolesarite 30 km v enem dnevu

Prekolesarite skupno 50 km v trenutnem izzivu

Prekolesarite skupno 100 km v trenutnem izzivu

Prekolesarite skupno 200 km v trenutnem izzivu

Kolesarite vseh 5 dni v tednu

Vsak teden izziva kolesarite vsaj enkrat

Redno ste kolesarili že pred izzivom

Pred izzivom niste kolesarili

K izzivu povabite 2 prijatelja

K izzivu povabite 5 prijateljev
Objave na družbenih omrežjih

Zdaj lahko objave z naših družbenih omrežji Instagram in Facebook vidite tudi na spletni strani. S klikom na objavo si lahko ogledate vse podrobnosti, komentarje, prav tako pa lahko objave všečkate in delite.

Nadgradnja osebnih profilov z podatkoma o občini in zaposlovalcu

Ob registraciji bo zdaj možno označiti tudi vašo občino in zaposlovalca. S tem, ko nam boste povedali v kateri občini bivate, nam boste omogočili lažje spremljanje statistike voženj in prekolesarjenih kilometrov. V spustnem meniju pa lahko izberete tudi svojega zaposlovalca. Če se je ta prijavil k našemu izzivu

Za delodajalce

Kolesarji bodo lahko z registracijo označili tudi svojega delodajalca. Če želite spremljati skupno statistiko vaših sodelujočih zaposlenih, nam pišite na info@polnizagona.si, z veseljem vam bomo posredovali podatke. Podatki zaposlenih bodo anonimni. Več si lahko preberete na razdelku Kot delodajalec, kjer si lahko prenesete nagovor zaposlenim ter različne grafike, ki bodo spodbujale zaposlene k sodelovanju. Vabimo vas, da se nam pridružite.

Naročite se na novičnik

Da boste vedno na tekočem o tedenskih izzivih in nagrajencih, se naročite na naš novičnik. To storite tako, da na dnu naše spletne strani, v temu namenjeno okence, vpišete vaš e-mail naslov. Tako preprosto je!

Za več informacij in možnost sodelovanja nam pišite na info@polnizagona.si. Sledite nam lahko tudi na naših družbenih omrežjih, na Facebooku, Instagramu in Linkedinu.

Tako, naj se izziv začne!

Polni zagona je nacionalna pobuda Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, IPoP – Inštituta za politike prostora in Urbanističnega inštituta Republike Slovenije. Je aktivnost projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Vir naslovne fotografije: Ümit Yıldırım – Unsplash

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri