Nova spletna stran KTPP – Koalicije za trajnostno prometno politiko

Koalicija za trajnostno prometno politiko (KTPP) ima novo spletno stran, preko katere lahko redno spremljate aktualne novice na področjih, kot so: prometna politika, trajnostna prometna infrastruktura, javni potniški promet, kolesarjenje, hoja in prometno obremenjevanje.

Promet v Sloveniji je sektor z najvišjimi izpusti toplogrednih plinov (32 % vseh emisij in 50 % v ne-ETS sektorju) in najvišjim deležem rabe končne energije (38 %). Cilji zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov do leta 2030 so se zaostrili zaradi novih ciljev EU, in sicer je potrebno do leta 2030 zmanjšati emisije iz prometa za 11 % glede na leto 2021.

Trenutno je izražena nizka ambicioznost na področju zmanjšanja motorne prometne aktivnosti, višje rabe javnega potniškega prevoza in pri zmanjševanju odvisnosti od osebnega avtomobila.  Prav zaradi omenjene neambicioznosti in kot odziv na javno razpravo o prometni politiki države, se je že leta 2005 oblikovala koalicija za trajnostno prometno politiko (KTPP). Od takrat pa vse do danes koalicija neprekinjeno in uspešno deluje znotraj vsebinske mreže PlanB za Slovenijo, mreža nevladnih organizacij za trajnostni razvoj ter Mreže za prostor, mreže nevladnih organizacij in lokalnih pobud na področju urejanja prostora. 

Kdo deluje znotraj KTPP?

Člani KTPP, med njimi tudi IPoP – Inštitut za politike prostora, so predstavniki nevladnih organizacij, znanstvenih institucij, regionalnih razvojnih agencij, občin, izobraževalnih institucij in zainteresirani posamezniki. KTPP spremlja in se odziva na aktualne procese v Slovenski in Evropski politiki in hkrati povečuje medsebojno informiranost o dogajanju na prometnem področju. Prav tako zagovarja izvajanje preverjenih rešitev in si prizadeva za uveljavitev trajnostnih prometnih politik in praks v Sloveniji in Evropski uniji.

Nova Facebook stran KTPP

Prav tako je po novem vzpostavljena Facebook stran KTPP.  Namen strani je ustvariti prostor kjer se širijo novice, informira javnost in omogoča aktivno participacijo vsakega posameznika. Preko te boste lahko spremljali aktualne novice in odzive s področij prometne politike, trajnostne prometne infrastrukture, javnega potniškega prometa, kolesarjenja, hoje in prometnega obremenjevanja. Objave lahko komentirate s svojimi razmišljanji, pripombami in idejami za delovanje. 

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri