[Vabilo] Konferenca Moč povezanih skupnosti v mestih

Moč povezanih skupnosti v mestih

Kako povezane skupnosti in njihovi prostori ustvarjajo bolj sodelujoča, pravična in odporna mesta

8. in 9. november 2022, Ljubljana

Nevladne organizacije in civilne iniciative se kažejo kot ključni vezni člen za premagovanje rastočega nezaupanja med javnimi upravami in javnostjo. Različne oblike sodelovanja med mesti in civilno družbo zato postajajo v mestih širom Evrope vedno bolj pomembne za kakovost življenja in storitev v mestih. Le močne in povezane lokalne skupnosti so se namreč sposobne učinkovito prilagoditi na nenehne spremembe v družbi in širšem okolju. 

Pridružite se nam 8. in 9. novembra 2022 v Ljubljani na mednarodni konferenci Moč povezanih skupnosti v mestih: Kako povezane skupnosti in njihovi prostori ustvarjajo bolj sodelujoča, pravična in odporna mesta.

Prvi dan konference bomo spoznavali različne tuje in domače primere sodelovanja mest z nevladnimi organizacijami in civilnimi iniciativami. Na konferenci se nam bodo pridružili Levente Polyak iz organizacije Eutropian s predstavitvijo širše evropske slike sodelovanja mest in civilne družbe, Irina Vasiljeva s Hišo NVO Riga, Petra Marčinko z zgodbo kompleksa Lazareti v Dubrovniku in Jan Franjul s predstavitvijo skupnostnega centra Rojc iz Pulja. Izvedeli bomo tudi, kako so slovenska mesta prevzela dobro prakso mestne dnevne sobe iz Idrije in jo prilagodila svojim lokalnim razmeram.

Drugi dan organiziramo srečanje organizacij civilne družbe, ki delujejo na področju urbanega razvoja. Skupaj s povabljenimi predstavniki organizacij in skupnosti iz vse Evrope bomo razpravljali in raziskovali, kako olajšati mreženje in izmenjavo izkušenj med skupnostnimi praksami v evropskih mestih.

PRIJAVA (Dogodek bo potekal v živo. Zaradi lažje organizacije dogodka in omejitve mest je prijava na dogodek obvezna)

Konferenca bo potekala v slovenščini in angleščini s simultanim prevajanjem. 

Več informacij o dogodku.

Konferenco bo pospremila istoimenska publikacija v založništvu IPoP in Eutropian, ki bo povzela in nadgradila publikacijo The Power of Civic Ecosystems iz leta 2021.

Konferenco organizira IPoP – Inštitut za politike prostora, ki deluje v vlogah Nacionalne URBACT točke in koordinatorja Mreže za prostor. Prvi dan je sofinanciran s strani programa URBACT, drugi dan dogodka pa poteka v okviru Podnebnega programa Mreže za prostor. Podnebni program financirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev Sklada za podnebne spremembe. Za mnenja, predstavljena na tem dogodku, so odgovorni izključno avtorji dokumenta in ne odražajo nujno stališč Ministrstva za okolje in prostor, Eko sklada j.s. ali projektnih partnerjev.

Grafika: Darja Klančar, Darka, prirejena po originalu.

 

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri