Četrto srečanje partnerjev Pobude za prenos dobre prakse v Ormožu

V četrtek, 26. maja 2022, je potekalo četrto srečanje partnerjev Pobude za prenos dobre prakse. Tokrat smo se mudili v Ormožu, kjer so že dobili svojo mestno dnevno sobo, ki povezuje organizacije, skupine in posameznike v občini ter deluje kot platforma za dogodke. Partnerji so se udeležili delavnice o deležnikih in ključnih skupinah, razmišljali o komuniciranju na socialnih omrežjih in si ogledali nekaj dobrih praks v Ormožu.

Prvi del srečanja je potekal na Dvorcu Jeruzalem, kjer nas je na začetku pozdravil župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak. Poudaril je pomen izmenjave izkušenj in znanj med občinami ter izrazil podporo projektu in izvedenim aktivnosti s strani Razvojno raziskovalnega centra RCC Ormož in lokalne delovne skupine.

Nato smo besedo predali Klemnu Strmšniku iz organizacije Zavita in vodilnemu strokovnjaku URBACT omrežja BeePathNet Reloaded. Po kratkem spoznavnem krogu in ogrevalni igri nam je v okviru delavnice najprej razložil razlike med deležniki in ciljnimi skupinami in zakaj je pomembno, da za aktivacijo posamezne skupine uberemo različne pristope. Po predstavitvi so predstavniki mest in občin dobili nalogo, da sami razmislijo o načinih pristopa k oblikovanju srečanj ali dogodkov za deležnike oziroma različne ciljne skupine.

Po odličnem kosilu smo ob sladici nadaljevali s kratko delavnico o komuniciranju na socialnih omrežjih. Ada Cajnko z IPoP nam je že aprila v sklopu rednega mesečnega srečanja dala nekaj namigov, kako komunicirati na Facebooku, na delavnici pa so udeleženci poskusili na kreativen način oblikovati sporočila za svojo ciljno publiko.

V popoldanskem delu je sledil ogled dveh javnih prostorov v Občini Ormož. Najprej smo si ogledali Center za družine, ki deluje v okviru Ljudske univerze. V prenovljenih prostorih izvajajo veliko ustvarjalnih in drugih delavnic za otroke, v času šolskih počitnic nudijo tudi dnevno varstvo. Ob tem s pomočjo zunanjih strokovnih sodelavcev izvajajo programe podpornih skupin za ženske, družine, odvisnike in mladostnike, nudijo pa tudi brezplačna individualna svetovanja.

Zadnja postaja našega ogleda je bila Grajska kavarniška popravljalnica,  ki deluje pod okriljem Centra ponovne uporabe v Gradu Ormož. Tam so nam postregli s tradicionalno turško kavo, kuhano v peščeni kopeli, in razložili, kako potekajo njihove aktivnosti ponovne uporabe, predelave in socialne aktivacije.

Naslednje srečanje partnerjev bo 8. in 9. junija v Razkrižju in Radencih.

 

Foto: Denis Žuran, Photoluminous

 

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri