Spoznaj mojo dobro prakso: Javni prostor za ljudi, ne avtomobile

24. maja 2022 med 9.30 in 14.30 bo v Novi Gorici potekal dogodek Spoznaj mojo dobro prakso: Javni prostor za ljudi, ne avtomobile. Različna slovenska mesta bodo predstavila svoje dobre prakse s področja oživljanja javnega prostora.

Na dogodku bomo na terenu spoznali začasne in manj začasne ukrepe za umirjanje prometa in oživljanje javnega prometa v Solkanu. Predstavniki več slovenskih občin nam bodo ob tem predstavili različne dobre prakse umika avtomobilov z javnih prostorov, med drugim parkirno politiko, ki omejuje število avtomobilov na ulicah v središču mesta, oživitev mestnega jedra s fizično prenovo in zanimivimi vsebinami ter preizkus umirjanja prometa z začasnimi intervencijami..

Dogodek je dobra priložnost, da spoznate različne možnosti za umirjanje  prometa in oživljanje javnega prostora iz prve roke ter poglede različnih ključnih akterjev. Prav tako je priložnost za izmenjavo  izkušenj, ki jih imate z uvajanjem in izvajanjem podobnih rešitev v svoji občini. Zaključni del dogodka bomo  namenili pogovoru o možnostih za prenos predstavljenih dobrih praks v druga okolja.

Vabljeni predstavniki občin, nevladnih organizacij, lokalnih pobud in drugih akterjev, ki se zavzemate za umirjanje prometa v mestih in oživljanje javnega prostora ter želite  spoznati slovenske primere dobrih praks oziroma izmenjati izkušnje o podobnih pristopih.

PROGRAM

 

PRIJAVA

Dogodek organizira IPoP – Inštitut za politike prostora kot nacionalna URBACT točka Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, ki sodeluje v URBACT akcijskem omrežju Thriving Streets. Dogodek financira program URBACT.

Foto: Društvo Zagon

 

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri