Zmaga: nov zakon bo rešil težave s parkiranjem

V partnerstvu s podjetjem Motorka Betonšek smo pripravili novelo Zakona o parkiranju (ZaPark-irišče). Zakon vsakemu posamezniku omogoča, da si sam uredi parkirno mesto, kjer ga pač potrebuje. Enostavno: drevo pade, parkirate avtomobil in nihče vam ne more nič. Veseli nas, da je Lista za brezplačno parkiranje poskrbela, da je bil zakon sprejet po hitrem postopku in brez nepotrebnih zapletov.

Gotovo poznate težavo, ko se z avtomobilom pripeljete do vašega fitnesa in komaj čakate, da zaženete svoje najljubše spinning sobno kolo, prostega parkirnega mesta pa nikjer. Kot da to ne bi bilo dovolj se vam zgodi enako, ko se pripeljete domov v sosesko. Tudi tam ni prostega parkirnega mesta, zato utrujeni in preznojeni pet minut krožite z avtomobilom in iščete prosto parkirno mesto. Kot bi se nekdo norčeval iz vas so prosta le tista parkirna mesta na ulici, kjer je na uro parkiranja treba plačati 0,40 centov. Pa saj je dovolj drag že bencin!

Pred fitnesom pa kup zelenic in dreves. Prav tako v soseski. In na teh zelenicah nikogar, prazne so. Včasih se po njih sprehaja kak pes, sicer pa samevajo v družbi nekaj neuglednih dreves, ki kličejo po pomladitvi.

Vsi imamo radi zeleno, o tem ni dvoma, ampak res ni potrebe, da je pred vsakim blokom drevo. Ljubljana je obkrožena s hribi in travniki, vsakdo se lahko odpelje do Toškega čela, Rašice ali barja in se tam naužije zelenega, medtem k v mestu toliko zelenja res ne rabimo. Še posebej, dokler ni urejenih osnov, torej parkiranja. Dokler je s parkiranjem kakor je, so drevesa in zelenje všeč le tistim egoistom, ki nikoli nikamor ne grejo in ne vedo, kakšne frustracije povzroča iskanje parkirnih mest vsem ostalim.

Težave s parkiranjem neuspešno rešujemo že vrsto let. Pomagali niso niti različni režimi, niti nove garažne hiše, niti spremembe ulic v enosmerne z ureditvijo bočnega parkiranja, zato smo se odločili, da je pravi čas za radikalne rešitve. V partnerstvu s podjetjem Motorka Betonšek smo pripravili novelo Zakona o parkiranju (ZaPark-irišče). Gre za sodoben zakon, ki sledi politični filozofiji Margaret Thatcher. Trdila je, da družbe ni in da kdor vidi rešitev v skupnem in družbenem delovanju, je naiven ali otročji. Trdila je tudi, da kdor se po tridesetem ne vozi okrog z avtomobilom, je svoje življenje verjetno že zafural. Kakorkoli, Margaret Thatcher je verjela, da je vir rešitev vedno v angažiranih, svobodnih posameznikih in inovativni podjetniški pobudi. Ne bi mogla bolje opisati pristopa k novemu zakonu ZaPark-irišče.

Zakon vsakemu posamezniku omogoča, da si sam uredi parkirno mesto, kjer ga pač potrebuje. Enostavno: drevo pade, zelenica se tlakuje, parkira se avtomobil in nihče vam nič ne more. Stroški so minimalni, obenem pa se sami odločite, ali bo parkirno mesto široko, dolgo, ozko, pod vejami ali pod milim nebom. Če prostor, kjer vidite svoje parkirno mesto, morda ni čisto vaš (je recimo javni park), vas to ne bo več omejevalo. Zakon postavlja pravico do avtomobila nad pravico do narave, kar pomeni, da javno drevo ni več ovira, še posebej, če imate motorno žago Betonšek *.

Menimo, da smo pripravili dober zakon in veseli nas, da je Lista za brezplačno parkiranje poskrbela, da je bil sprejet po hitrem postopku in brez nepotrebnih zapletov. Parkiramo konec koncev vsi.

 

* Pripravo zakona je podprlo podjetje Motorka Betonšek, ki vas vabi v svojo poslovalnico na Pregreta 4 (včasih Hrastova ulica 4) vsak dan od 7h do 19h, razen ob nedeljah in praznikih. Prosite za g. Vladota.

 

 

 

 

 

 

članek je prvoaprilska šala

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri