[POBUDA ZA PRENOS DOBRE PRAKSE] Drugi krog prijav do 12. 5. 2021

Se tudi v vaši občini spopadate s socialno izključenostjo, osamljenostjo, begom možganov ter pomanjkanjem občutka pripadnosti in skupnostnega duha? Odgovor na ta izziv je lahko platforma za NVO oziroma mestna dnevna soba.

IPoP v vlogi Nacionalne URBACT točke za Slovenijo in Občina Idrija vabita občine k sodelovanju v pobudi za prenos dobre prakse. Partnerji bodo imeli možnost pobliže spoznati dobro prakso Občine Idrija in jo s strokovno podporo prenesti v svoj kraj.

Platforma za NVO odgovarja na več izzivov družbenega nazadovanja, s katerimi se sooča tudi veliko slovenskih mest in krajev. Platformo nevladnih organizacij same upravljajo vključene organizacije, pobude in skupine. Idrija je dobro prakso, ki jo je prenesla iz nemškega mesta Altena, nadgradila v »Mestno dnevno sobo«. Zasnovana je kot skupni prostor na voljo vsakemu občanu, bodisi za organizacijo dejavnosti, ki prispeva h kakovosti življenja v mestu, bodisi samo za druženje in klepet.

Pobuda za prenos dobre prakse je namenjena učenju iz idrijskega primera in vzpostavitvi podobnih praks v drugih krajih. Vanjo se lahko vključi pet slovenskih občin. Potrjeni partnerji so že občine Bovec, Podlehnik in Radenci. K sodelovanju tako vabimo še dve občini. Prijave zbiramo do srede, 12. 5. 2021. Več na tej povezavi.

Pridružite se nam!

Vse informacije na tej povezavi.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri