Skupaj zmoremo!

Letošnje res posebno leto zaključujemo enotni kot še nikoli, vsi si najbolj od vsega želimo zdravja. S cepivom prihaja upanje, da se nam bo želja uresničila. IPoP se pridružuje pozivu Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ k cepljenju proti covid-19 in podpira cepljenje kot najučinkovitejši ukrep za zaščito našega zdravja ter zdravja naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev.  

Pandemija covid-19 je povzročila eno največjih zdravstvenih, gospodarskih in družbenih kriz v zadnjem stoletju in s cepljenjem lahko vsak od nas pomembno pripomore, da se epidemija uspešno obvlada. Poleg učinkovitega in varnega cepiva je za ustavitev epidemije potrebna zadostna precepljenost prebivalstva. Zato bo vsak posameznik s cepljenjem prispeval tako k svoji zaščiti kot tudi k rešitvi izjemno velikega družbenega problema, ki že leto dni hromi naša življenja.

Ključnega pomena v procesu obvladovanja epidemije s cepljenjem je naše zaupanje v varnost in učinkovitost cepiva. Zato bo IPoP v sodelovanju z NIJZ v prihodnjih tednih in mesecih posredoval svojim partnerjem, sodelavcem in sledilcem čim več zanesljivih informacij in nasvetov glede cepljenja. Pomembno je, da za uspešno ustavitev epidemije stopimo skupaj. Na IPoP verjamemo v moč skupnosti, v odgovornost posameznika in solidarnost družbe pri uresničevanju skupnih ciljev zato nameravamo s cepljenjem prispevati k obvladovanju epidemije covid-19 in k temu spodbujati tudi druge.  

Na IPoP zdravje in dobro počutje umeščamo v središče prizadevanj za trajnostni urbani razvoj. V različnih projektih in programih povezujemo fizično in duševno zdravje in dobro počutje s hojo in aktivno mobilnostjo, z vključujočimi in povezanimi skupnostmi ter zdravju prijaznim načrtovanjem in urejanjem prostora.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri