Zbiramo zgodbe dreves in vabimo na okroglo mizo o skrbi za drevesa v mestih

Za prebivalce v mestih sta urejanje zelenih površin in ravnanje z mestnim drevjem zelo pomembna, zagotavljata kakovost bivanja in zdravje, ki ju ne more nadomestiti nobena grajena prvina v mestu. Pravno organizacijski okvir za celovito upravljanje mestnega drevja, to je drevja, ki v uličnem, parkovnem in vrtnem okolju naselij ustvarja kakovost bivanja, je trenutno šibek. Potrebe po celovitem in strokovnem delu mestnim drevjem s časom naraščajo, podnebne spremembe in javno zdravstveni problemi zahtevajo več dreves in boljše ravnanje z obstoječim drevjem. Strokovna javnost že dalj časa na odločevalce naslavlja zahteve v tem smislu, doslej brez uspeha. Velikokrat na probleme opozarjajo tudi prebivalci in nevladne organizacije s pomočjo medijev in različnih pobud.

Opozorimo na to problematiko skupaj! V sodelovanju IPoP in PIC organiziramo okroglo mizo Kako skrbimo za drevesa v mestih?

Kdaj? 2. novembra ob 17:00.

Kje? Preko spleta (Zoom)

PROGRAM

Obvezna je prijava na dogodek na POVEZAVI. Povezavo na dogodek boste dobili po e-pošti na dan dogodka.

Povezava do Facebook dogodka.

Vse, ki vas vznemirja ravnanje z mestnim drevjem, vabimo, da nam posredujete kratke spodbudne zgodbe dreves, ki nam lahko pomagajo izboljšati razmere v praksi. Zgodbe, ki nam bodo pomagale motivirati odgovorne za spremembe v sistemu ravnanja z drevesi bodo smiselno predstavljene na okrogli mizi Kako skrbimo za drevesa v mestih.

Prispevajte zgodbo drevesa

Zgodbe in fotografije (max. 2) lahko pošljete tudi na nina.plevnik@ipop.si. Zapisi bodo ostali anonimni, prav tako kot tisti, oddani preko spletnega obrazca. Naj drevesa predstavijo svojo zgodbo sama.


Na okroglo mizo in k pošiljanju zgodb vas vabita IPoP – Inštitut za politike prostora in Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC v okviru projekta Kako skrbimo za drevesa v mestih, ki ga financira Ministrstvo za okolje in prostor.

Ilustracija: Niki Zen

 

 

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri