Spoznaj mojo dobro prakso: Orodja za podporo pobudam prebivalcev

Pridružite se nam 9. julija 2020 v Ajdovščini na študijskem obisku Spoznaj mojo dobro prakso: Orodja za podporo pobudam prebivalcev.

Kako podpreti ideje in želje prebivalcev in skupnosti? Kako jih vključiti v razvoj vaše občine? Prebivalci najbolje poznajo svoje okolje in lahko pomembno prispevajo k razvoju svojega kraja. Tudi slovenske občine so se začele zavedati potenciala sodelovanja s prebivalci in so k temu pristopile na različne načine.

Vabimo vas na študijski obisk v Ajdovščino, kjer bomo spoznali kako občine na različne načine podpirajo pobude svojih občank in občanov ter pomagajo krepiti skupnost.

Ajdovščina je kot prva občina v Sloveniji pristopila k participativnemu proračunu. Nekatere izvedene pobude si bomo ogledali tudi na terenu. Izvedeli bomo, kako so se Kopru lotili digitalizacije procesa participativnega proračuna.

Med drugimi dobrimi praksami bomo spoznali Mladost na burji, ki krepi veščine mladih za življenje v skupnosti in projekt Zunaj, s katerim Ljubljana podpira male lokalne akcije.

Dogodek bo delno potekal na terenu, kjer si bomo ogledali nekaj izvedenih pobud in izvedeli na kakšne načine Občina Ajdovščina še sodeluje s svojimi občankami in občani. Študijski obisk je dobra priložnost, da bolje spoznate možnosti za aktivno vključevanje občank in občanov v razvoj vaše občine iz prve roke, poglede različnih ključnih akterjev in izmenjate izkušnje, ki jih imate z uvajanjem in izvajanjem podobnih rešitev v svoji občini.

Vabljeni predstavniki občin, nevladnih organizacij, lokalnih pobud in drugih akterjev, ki se zavzemate za aktivno vključevanje prebivalcev v razvoj občine in bi želeli spoznati slovenske primere dobrih praks ter izmenjati izkušnje o podobnih pristopih.

PROGRAM

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da se prijavite najkasneje do 6. julija 2020.

Prijava

POROČILO O DOGODKU

Konferenco organizirajo Ministrstvo RS za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije. Pri organizaciji dogodka nas podpira Občina Ajdovščina.

Foto: Gregor Humar

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri