Vabilo za občine: Pomoč pri prilagajanju prometa epidemiji

Izbrani občini bi radi pomagali pri prilagajanju prometa epidemiji COVID-19 z ukrepi, ki bi omogočili kratkoročne in dolgoročne pozitivne učinke na življenje, zdravje in gospodarstvo v občini.

Na IPoP – Inštitutu za politike prostora vabimo k sodelovanju občine, ki jih zanima prilagajanje prometa za življenje z epidemijo COVID-19 in po njej. Skozi sodelovanje bi skupaj oblikovali in izvedli predvsem ukrepe za izboljšanje pogojev za kolesarjenje in hojo, kot so:

  • Začasne kolesarske pasove in površine za pešce;
  • Postavitev začasne signalizacije, da pešci in kolesarji ne kršijo pravil, če uporabljajo prazno cestišče;
  • Uvedba skupnega prometnega prostora ali območja umirjenega prometa;
  • Omejitev avtomobilskega prometa v popoldanskem času (prebivalci lahko še vedno z avtomobili dostopajo do svojih domov);
  • Omejitev avtomobilskega prometa ob vikendih, ob dela prostih dnevih, namesto odpadlih rekreacijskih prireditev na prostem (prebivalci lahko še vedno z avtomobili dostopajo do svojih domov);
  • Omejitev hitrosti avtomobilov za večjo varnost pešcev in kolesarjev;
  • Omejitev parkiranja in izraba parkirnih površin za druge namene.

Od izbrane občine pričakujemo sodelovanje (odločevalcev in zaposlenih), zavzetost in sodoben pristop k razvoju občine in urejanju prometa. Stroške materialov in aktivnosti, opisanih v zgornjih točkah bo prevzel IPoP. Višina stroškov, ki jih IPoP lahko financira v okviru tega povabila je omejena na 10.000 € z vključenim DDV.

Občina se lahko prijavi tako, da izpolni kratko in preprosto prijavnico ter jo pošlje do 22. 5.  2020 na naslov ipop@ipop.si.

Preberite besedilo razpisa tukaj.

Prenesite prijavnico tukaj.

 Vabilo je del aktivnosti projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. 

IPoP – Inštitut za politike prostora si v primeru sprememb glede sofinanciranja iz sredstev projekta LIFE IP CARE4CLIMATE pridržuje pravico, da aktivnosti predvidene v vabilu deloma ali v celoti ne izvede.

Vir naslovne fotografije: Shutterstock

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri