Vabilo na brezplačno usposabljanje za izvajanje Pešbusa in Bicivlaka marca 2020

Pred vrati je pomlad in vreme nas vsak dan bolj kliče na prosto. Pot v šolo je odlična priložnost za to, da otrokom vsak dan omogočimo, da so nekaj časa aktivni na prostem in v družbi svojih vrstnikov.

Najmlajšim šolarjem pri tem lahko pomagata Pešbus in Bicivlak, ki postajata vedno bolj priljubljena oblika spremljane hoje v šolo. Doslej je že skoraj 100 slovenskih šol vsaj enkrat organiziralo in izvedlo Pešbus ali Bicivlak, kar v nekaj šol pa lahko otroci že potujejo s Pešbusom vsaj enkrat na teden, so pa tudi slovenske šole, do katerih Pešbus vodi otroke čisto vsak dan.

Marca bo v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto potekalo prvo letošnje brezplačno Usposabljanju za izvajanje Pešbusa in Bicivlaka. Usposabljanje je namenjeno predstavnikom šol in občin ter vsem drugim, ki bi v svojem kraju želeli pomagati pri organizaciji Pešbusa in/ali Bicivlaka.

Usposabljanje bo potekalo v petek, 20. 3. 2020 med 9:30 in 13:30, v Knjižnici Prežihovega Voranca, v Ljubljani.

Vaše prijave zbiramo prek spletne prijavnice do 16. 3. 2020.

Usposabljanje udeležence opremi z vsemi potrebnimi informacijami za uspešno organizacijo in izvedbo Pešbusa in Bicivlaka, ponuja pa tudi priložnost za preverjanje praktičnih izkušenj, ker je na dogodku vedno prisoten kdo od aktivnih izvajalcev programa.

Aktivna pot prispeva k možnostim otrok za redno gibanje in tako izboljšuje njihovo zdravje in dobro počutje, prispeva k razvoju samostojnosti in izboljšuje koncentracijo pri pouku hkrati pa daje otrokom tudi možnost druženja z vrstniki in vključevanja v bivalno okolje.

Cilj programa Aktivno v šolo in zdravo mesto zato je, da dobi čim več osnovnošolskih otrok v Sloveniji možnost aktivnega prihoda v šolo, najmlajše pri tem podpiramo z organizacijo Pešbusa ali Bicivlaka, z zgledom pa spodbujamo, da zdrave potovalne navade tudi ohranijo.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna, prav tako so brezplačni vsi materiali in orodja za izvedbo. Več o programu: www.aktivnovsolo.si.

Za dodatne informacije pišite na info@aktivnovsolo.si.

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto je del prizadevanj IPoP – Inštituta za politike prostora za spodbujanje hoje kot aktivne oblike mobilnosti ter ustvarjanja zdravega bivalnega okolja. Pri izvajanju programa sodeluje CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Foto: Anže Furlan / naročnik Občina Postojna, financirano iz razpisa za ETM 2018, MOP RS

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri