Aktivno v šolo in zdravo mesto

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto je nadaljevanje in razširitev programa Aktivno v šolo. Z organizacijskimi, načrtovalskimi in izobraževalnimi ukrepi program v praksi spodbuja aktivno hojo v šolo  in ozavešča o pomenu hoje kot zdrave in okolju prijazne prometne prakse. Cilj programa je nuditi podporo šolam in občinam pri omogočanju hoje v šolo s Pešbusom in Bicivlakom ter promovirati koncept Zdravega mesta s pripravo lokalnih načrtov hodljivosti in izvedbo regionalnih izobraževalnih seminarjev.

Program naslavlja zdravstvene probleme otrok in odraslih, ki izvirajo iz sedečega načina življenja in “debelilnega” okolja, ki jih lahko preprečuje in blaži hoja. Program povezuje zavzemanje zdravstvenega resorja za vsakdanjo telesno dejavnost z lokalnimi ukrepi za aktivno mobilnost in izboljšanje hodljivosti naselij ter razvija zanimanje akterjev za hojo.

Program obsega tri ključne dejavnosti:

  1. oblikovanje lokalnih partnerstev za pripravo načrtov hodljivosti in promocijo hoje,
  2. širjenje znanja za načrtovanje zdravega bivalnega okolja in
  3. podpora izvedbi spremljane poti v šolo s Pešbusom in Bicivlakom.

Izvajanje programa Aktivno v šolo in zdravo mesto vodi IPoP – Inštitut za politike prostora v sodelovanju z Društvom za varstvo Alp CIPRA Slovenija. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Trajanje: 11/2019 – 11/2022

Foto: Luka Vidic

 

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri