Trajnostna urbana regeneracija jedra Kočevja – Vsi v mesto!

Projekt Trajnostna urbana regeneracija jedra Kočevja je svojstveno nadaljevanje procesa prenove središča Kočevja, ki se je začel že leta 2016. Pod naslovom Vsi v mesto! bo potekal od jeseni 2019 do poletja 2022.

S projektom želi Občina Kočevje povezati ukrepe urbane prenove s prebivalci in izvajalci lokalnih storitev ter jih dejavno vključiti v oživljanje mestnega jedra. Izjemnost projekta je v tem, da omogoča izvajanje procesa, ki povezuje družbene, fizične in organizacijske vidike prenove mestnega jedra. Občina Kočevje s projektom nadgrajuje svoje razumevanje za različne vidike urbane prenove,  zagotavlja potrebna sredstva, čas in strokovno podporo za usklajevanje interesov v procesu analize in oblikovanja novih rešitev ter tako omogoča ustvarjanje sinergij pri izvajanju ukrepov praksi.

Naloga IPoP je, da z vključevanjem prebivalcev in predstavnikov občine izvede analize stanja, opredeli probleme in cilje ter pripravi akcijski načrt za trajnostno urbano regeneracijo in osnutek prometne politike. Ob tem mora IPoP tudi podpreti izvedbo začasnih intervencij v prostoru in omogočiti predstavnikom občinske uprave in relevantnih deležnikov razvoj znanja in kompetenc za sodelovanje s ciljnim usposabljanjem in predstavitvami dobrih praks.

Trajanje: 11/2019 – 07/2022

Facebook stran projekta Vsi v mesto!

Prispevki v občinskem glasilu Kočevska.

 

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri