Podeljen nam je status delovanja v javnem interesu na področju urejanja prostora

Na IPoP smo danes prejeli odločbo Ministrstva za okolje in prostor, s katero nam to podeljuje status nevladne organizacije v javnem interesu na področju urejanja prostora. S tem smo dobili tudi formalno potrditev tega, kar je dejansko v jedru naših prizadevanj že vsa leta našega obstoja.

Društva, ki delujejo na področju urejanja prostora, so lahko na osnovi prizadevanj Mreže za prostor sicer za tak status zaprosila od leta 2014, ostale nevladne organizacije pa šele s sprejetjem Zakona o nevladnih organizacijah v lanskem letu. Kolikor nam je znano, je IPoP prvi zavod, ki je pridobil takšen status, in šele četrta organizacija s statusom delovanja v javnem interesu na področju urejanja prostora.

Že pred tem smo v letu 2014 dobili s strani Ministrstva za okolje in prostor podeljen status delovanja v javnem interesu na področju varstva okolja, kar je bila predvsem potrditev naših prizadevanj za trajnostni razvoj. Letošnjega aprila nam je isto ministrstvo ta status tudi ponovno potrdilo, skladno z Zakonom o nevladnih organizacijah.

Za pridobitev obeh statusov smo morali izpolniti precej zahtevne pogoje, ki smo jih morali doslej dokazovati vsako leto, odslej pa bo to obveza vsako drugo leto. Pravice, ki izhajajo iz statusov, so sorodne na vseh področjih, in so skladne z mednarodno sprejetimi zavezami Slovenije.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri