Spoznaj mojo dobro prakso: oživljanje praznih prostorov z ustvarjalnimi dejavnostmi

Pridružite se nam na dogodku Spoznaj mojo dobro prakso: oživljanje praznih prostorov z ustvarjalnimi dejavnostmi!

4. junija vas vabimo na študijski obisk v Maribor, kjer se bomo spoznali z dobrimi praksami na področju oživitve praznih prostorov z ustvarjalnimi dejavnostmi.

Študijski obisk bo delno potekal kot sprehod pod vodstvom društva Hiša!, kjer bomo od blizu spoznali njihove dobre prakse, kot tudi druge dobre prakse v Mestni občini Maribor. Na dogodku bomo izvedeli, kaj je pripeljalo do današnjega živahnega dogajanja v Vetrinjskem dvoru, kako se je Pavlina Japelj skupaj z javnim podjetjem Snaga lotila oživljanja Male tržnice, zakaj so se v Mestni občini Celje odločili ponuditi prazne prostore umetnikom in kako so se upravljanja mestnega središča lotili v Mestni občini Slovenj Gradec. Ob tem bomo spoznali tudi slovensko partnerstvo urbane agende za kulturo in kulturno dediščino in njihovo delo.

Študijski obisk je dobra priložnost, da spoznate možnosti za oživljanje praznih prostorov iz prve roke, poglede različnih ključnih akterjev, in izmenjate izkušnje, ki jih imate z uvajanjem in izvajanjem podobnih rešitev v svoji občini. Razpravo ob koncu dogodka bomo namenili pogovoru o možnostih za prenos predstavljenih dobrih praks v druga okolja.

Vabljeni predstavniki občin, nevladnih organizacij, lokalnih pobud in drugih akterjev, ki se zavzemate za oživitev mestnega prostora in bi želeli spoznati slovenske primere dobrih praks ter izmenjati izkušnje o podobnih pristopih. Zaradi lažje organizacije dogodka prosimo, da izpolnite prijavnico na spodnji povezavi do 31. maja.

PROGRAM

PRIJAVA

 

Dogodek poteka v okviru projekta Podpora izvajanju urbane politike in programa URBACT, ki ga po naročilu Ministrstva za okolje in prostor izvajata IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri