Imaš idejo – mogoče ti lahko pomaga projekt Zunaj

Odlične ideje včasih potrebujejo le malo podpore, da zaživijo. Če ste iz Ljubljane vam morda lahko pomaga projekt Zunaj. Projekt Zunaj, ki ga skupaj izvajamo KD prostoRož in IPoP – Inštitut za politike prostora, sofinancira pa ga Mestna občina Ljubljana, je namenjen majhnim lokalnim akcijam v Ljubljani, ki potrebujejo le malo podpore. Še nekaj dni imate, da prijavite vašo idejo.  

Bi posadili rože na zelenico pred blokom ali popravili nogometni gol? Organizirali piknik sosedov, garažno razprodajo ali filmski večer? Mogoče bi pred blok postavili zeliščni vrt? Bi radi počistili otroško igrišče? Vse to so ideje, ki lahko s strani projekta Zunaj pridobijo podporo.

“Želimo si, da bi ljudje več časa preživeli zunaj, na prostem. Z nasveti in s finančno pomočjo pri nakupu materiala, vam bomo pomagali, da sami uresničite svoje ideje!” 

Sofinanciramo do 500€ materiala in svetujemo pri izvedbi

Prebivalke in prebivalci v svoji okolici pogosto opazite majhne stvari, ki bi jih želeli spremeniti, da bo vaša soseska še bolj prijetna in po vaši meri. Imate idejo in čas, nimate pa dovolj sredstev, da bi jo uresničili.

Projekt Zunaj vam lahko pomaga, da sami uresničite svojo idejo za aktivnosti in akcije na prostem. Do konca maja bomo izbrali 6 lokalnih akcij in jim pomagali z nasveti, s pomočjo pri organizaciji in s kritjem do 500€ za nakup materialov.

Podobne akcije poznajo na Dunaju, Parizu in v ZDA

Podobni načini sodelovanja obstajajo tudi v drugih mestih. Na Dunaju že nekaj let deluje program GrätzlOase, v okviru katerega prebivalci organizirajo dogodke, gradijo vrtove in klopi. V Parizu so preko podobnega mehanizma Mainverte podprli že več kot 1276 idej prebivalcev, v ameriškem Seattlu pa že prek 5000.

Sodelujete lahko vsi Ljubljančani

Prijavi se lahko prav vsak posameznik ali skupina iz Ljubljane, ki ima dobro idejo! Med prejetimi prijavami bo posebna komisija, ki jo bodo sestavljali predstavniki Mestne občine Ljubljane, člani društva prostoRož in IPoP – Inštituta za politike prostora, v desetih dneh od zaključenega roka prijave izbrala šest najboljših predlogov.

Do 10. maja lahko prijavite svojo idejo za aktivnost na prostem in se potegujete za podporo projekta Zunaj. Navodila za prijavo so zbrana tukaj, prijavnico pa najdete tukaj, če sen znajdete, nas pokličite na (0)590 19 088.

 

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri