Zelena svetovalnica

Zelena svetovalnica je neodvisna pravna svetovalnica, namenjena dajanju pojasnil in nasvetov vsem, ki se aktivno ukvarjajo s problemi varstva okolja, ohranjanja narave in urejanja prostora, predvsem pa zainteresiranim posameznicam in posameznikom, civilnim iniciativam ter nevladnim organizacijam. Program izvaja Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC v sodelovanju s pravniki prostovoljci in IPoP, delo podpira Ministrstvo za okolje in prostor.

IPoP sodeluje v projektnem svetu, pri spremljanju izvajanja aktivnosti in usmerjanju projektnega dela ter pri izvajanju pravnega svetovanja, posebej kadar se vprašanja nanašajo na področje urejanja prostora.

Program Zelena svetovalnica nadaljuje prizadevanja pravnice Senke Vrbica Šifkovič in PIC za učinkovito organizacijo hitre in neodvisne pravne podpore nevladnim organizacijam in posameznicam in posameznikom, ki se srečujejo s problemi v procesih urejanja prostora in varstva okolja. Zelena svetovalnica dopolnjuje delo projekta Zagovorniki okolja v okviru katerega je delovna skupina PIC in IPoP s podporo Eko sklada in Ministrstva za okolje in prostor (iz sredstev Sklada za podnebne spremembe):

  Trajanje: 7/2018 – 9/2019

  Write a response

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  Zapri
  IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
  Zapri